EXCLUSIV. Jandarmi şi silvicultori, atacaţi de tăietori de lemne în Bistriţa-Năsăud. Detalii uluitoare din pădurile României

Jandarmi şi silvicultori, atacaţi de tăietori de lemne în Bistriţa-Năsăud. S-a petrecut vineri seara, în munţii din nordul ţării, acolo unde sportul naţional este, de mult timp, tăierea ilegală de arbori. Libertatea vă prezintă detalii înfiorătoare ale incidentului care se putea transforma într-o tragedie şi modul în care infractorii aleg să-şi facă dreptate. Cu arme de asalt în mâini, gată să ucidă pe oricine le-ar sta în cale.

Secvenţele ce, cu siguranţă, nu sunt „rupte” din screnariul vreunui film au avut loc în zona Cantonului 11 Bila – Pasul Rotunda, acolo unde silvicultorii au dat peste mai multe persoane care tăiau ilegal arbori. Acesştia au sunat la „112” şi au cerut sprijinul jandarmilor. În zonă a ajuns un echipaj format din doi plutonieri şi un elev al Şcolii de Subofiţeri Jandarmi din Fălticeni.

Hoţii au fugit, doar un puşti a rămas la locul infracţiunii

Când i-au văzut, infractorii au fugit la bordul unor maşini de teren puternice, la faţa locului fiind prins doar un puşti de 16 ani care se afla la volanul unui tractor cu care manevra buştenii. Crescut într-o familie în care legea e doar un cuvânt fără prea mare însemnătate, adolescentul a refuzat să se legitimeze. Acesta a fost luat, împreună cu utilajul, pentru a fi dus la sediul Postului de Poliție Șanț.

Oamenii legii au fost blocaţi în pădure de un jeep cu patru indivizi înarmaţi

Ce s-a întâmplat mai departe depăşeşte orice limită, spun oamenii legii. Pe drumul forestier, în zona Cantonului Bila 11 Șanț, patrula de jandarmi a fost blocată de un jeep cu numere de Bulgaria, din care au coborât patru indivizi. Unul dintre ei fllutura o ormă cu ţeavă lungă. „Daţ-ne copilul, altfel vă omorâm”, a sunat mesajul ameninţător al bărbaţilor.

Pentru a evita o încăierare sângeroasă, mai ales că ţeava puştii era îndreptată către ei, jandarmii nu au ripostat cu armele din dotare. Infractorii l-au luat pe puşti, dar şi tractorul, şi au dispărut în noapte.

Jandarmii au evitat o încăierare sângeroasă

De ce n-au tras jandarmii? Surse din Jandarmeria Română au declarat pentru Libertatea că, deşi iniţial toată lumea s-a întrebat de ce n-au reacţionat oamenii din patrulă, militarii au luat decizia bună. „Acum puteam vorbi de patru morţi sau mai mulţi dacă era un schimb de focuri”, au spus sursele Libertatea.

După acest episod, personalul silvic şi jandarmii s-au deplasat la sediul Cantonului Pleșcuța pentru a încheia precesul-verbal cu cele constatate. Acesția au fost urmăriți de către cei patru bărbați cu jeep-ul respectiv, iar în momentul în care oamenii legii au ajuns în fața cabanei în care este amenajat sediul cantonului, din zona autoturismului infractorilor s-au auzit trei zgomote ce păreau a fi focuri de armă.

Hoţii au aruncat cu petarde înspre cabana în care erau jandarmii şi silvicultorii

Jandarmii şi silvicultorii au intrat în cabană, iar cei patru bărbați au părăsit zona în care se aflau. În momentul în care jeep-ul a ajuns cam la 100 m de sediul cantonului, şoferul a a întors auoturismul cu fața spre cabană pe care a iluminat-o folosind proiectoarele. Şi din nou s-au auzit mai multe zgomote ce păreau a fi focuri de armă.

Cercetările făcute inclusiv în urmă cu puţin timp la faţa locului au scos la iveală faptul că nu s-ar fi tras cu arma, ci că acele zgomote ar fi fost produse de mai multe petarde aruncate în direcţia oamenilor legii.

Minorul e la audieri, hoţii sunt căutaţi în toată zona

Minorul a fost luat de acasă, în această dimineaşă şi, împreună cu mama sa, se află la audieri la Parchetul din Bistriţa-Năsăud. În această cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ultraj , uz de armă fără drept , nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, tăiere fără drept de arbori și furt de arbori. Indivizii sunt căutaţi acum de impresionante forţe de ordine.

Sursa:www.libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *