EXCLUSIV/Specialistul SRI Mr ® Florea Daniel demonstreaza de ce a MINTIT Carmen Dan chiar si in Comisia de Aparare a Camerei Deputaților

Ministrul de Interne, Carmen Dan, nu a dorit, marți, să răspundă la întrebările presei și ale parlamentarilor cu privire la o eventuală discuție, pe 10 august, în ziua protestelor violente din Piața Victoriei, cu prim-ministrul Viorica Dăncilă care se afla în concediu.

Carmen Dan a fost întrebată, în Comisia pentru apărare a Camerei Deputaților, unde a discutat cu parlamentarii, timp de peste două ore, despre intervenția forțelor de ordine la protestele din 10 august, dacă în ziua respectivă a discutat cu premierul Viorica Dăncilă, aflată în concediu, despre situația din Piața Victoriei.

Ministrul a refuzat să răspundă la această întrebare de față cu presa, urmând să îl oferele membrilor Comisiei în spatele ușilor închise, după ce președintele forului legislativ Dorel Căprar a anunțat că unele răspunsuri se încadrează la informații clasificate și numai persoanele care dețin certificate ORNISS pot rămâne în sala de ședință, conform celor de la stiripesurse.ro.

Pornind de la acest refuz, cu toate ca timp de cca 2 ani de zile a dezbatut aceasta tema a informatiilor clasificate in emisiunea Secretele Sistemului de la Nasul Tv (impreuna cu col SRI ® Dedu Ion), specialistul SRI Mr ® Florea Daniel demonstreaza de ce a MINTIT Carmen Dan, chiar si in Comisia de Aparare a Camerei Deputaților.

Mai jos găsiți ce spune legea privind protecția informațiilor clasificate, iar în paralel puteți observa cum bat câmpii politicienii noștri pentru a proteja ce nu există – informații clasificate cu privire la infracțiuni.
Dacă au fost făcute infracțiuni, ELE NU POT FI CLASIFICATE, pentru că nu există lege care să clasifice infracțiunile.
Pe urmă, deși MAI poate clasifica documente, nu o să înțeleg niciodată de ce trebuie sa fie clasificată activitatea publică de la un miting, indiferent care parte a greșit – jandarmeria sau protestatarii.
Cum în însăși începutul ei, legea e clară cu privire la „limitarea accesului la informațiile de interes public”, nu mai este nimic de comentat.

LEGE nr. 182 din 12 aprilie 2002(*actualizata*)
privind protecţia informaţiilor clasificate
CAP. I Dispoziţii generale
SECŢIUNEA 1
Principii
ART. 1
Scopul prezentei legi este protecţia informaţiilor clasificate si a surselor confidenţiale ce asigura acest tip de informaţii. Protejarea acestor informaţii se face prin instituirea sistemului naţional de protecţie a informaţiilor.
ART. 2
(1) Dreptul de a avea acces la informaţiile de interes public este garantat prin lege.
(2) Accesul la informaţiile clasificate este permis numai in cazurile, in condiţiile si prin respectarea procedurilor prevăzute de lege.
ART. 3
Nici o prevedere a prezentei legi nu va putea fi interpretată in sensul limitării accesului la informaţiile de interes public sau al ignorarii Constituţiei, a Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, a pactelor si a celorlalte tratate la care România este parte, referitoare la dreptul de a primi si răspândi informaţii.
ART. 4
Principalele obiective ale protecţiei informaţiilor clasificate sunt:
a) protejarea informaţiilor clasificate impotriva acţiunilor de spionaj, compromitere sau acces neautorizat, alterării sau modificării conţinutului acestora, precum si impotriva sabotajelor ori distrugerilor neautorizate;
b) realizarea securităţii sistemelor informatice si de transmitere a informaţiilor
clasificate
………………………
SECŢIUNEA a 2-a
Definiţii
ART. 15
In sensul prezentei legi, următorii termeni se definesc astfel:
a) informaţii – orice documente, date, obiecte sau activităţi, indiferent de suport, forma, mod de exprimare sau de punere in circulaţie;
b) informaţii clasificate – informaţiile, datele, documentele de interes pentru securitatea naţionala, care, datorită nivelurilor de importanta si consecinţelor care s-ar produce ca urmare a…, precizeaza pe pagina sa de socializare specialistul SRI, Mr ® Florea Daniel, fost sef protective intern ape 5 judete. (Sava N.).

Sursa:INCISIV DE PRAHOVA, Multumim partenerilor media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *