EXECUTAREA LUI WERNER BLOCATA DE PRIETENA DIN FLORIDA – ANAF nu poate sa ii execute silit pe sotii Klaus si Carmen Iohannis pentru cei 320.000 euro.

Dupa ce sotii Iohannis au pierdut irevocabil vila din Sibiu pe care au inchiriat-o 14 ani la Raiffeisen Bank, procedura succesorala deschisa de notar in favoarea Statului roman a fost blocata de o pretinsa mostenitoare la Tribunalul Hunedoara (Documente)

De necrezut, Statul roman se afla in imposibilitatea sa reintre in proprietatea imobiliului din Sibiu, strada Nicolae Balcescu nr. 29, dupa ce sotii Klaus si Carmen Iohannis au pierdut imobilul in instanta, constatandu-se ca nu au fost cumparatori de buna credinta, intrucat procedura de succesiune demarata la notarul competent a fost blocata de reclamanta Rodica Bastea, care a pretins ca este succesorul de drept al defunctilor Maria si Eliseu Ghenea. Pentru cine nu stie, defunctii Maria si Eliseu Ghenea au fost proprietarii imobilului, decedand in anii ’60, fiind mosteniti de sora defunctului Eliseu Ghenea, respectiv de Paraschiva Micu prin certificat de mostenitor nr. 843/1972, primind intreaga masa succesorala (imobilele din Sibiu, strada Nicolae Balcescu nr. 29 si strada General Magheru nr. 35). Ambele imobile au fost nationalizate de Statul roman, insa in 1991, la scurt timp dupa Revolutie, pe fir a intrat un pretins mostenitor al sotilor Ghenea, in persoana numitului Nicolae Bastea, care a decedat in 1993.

Anchetele procurorilor care au lucrat in acest caz au stabilit ca Nicolae Bastea nu putea sa ii mosteneasca pe sotii Ghenea intrucat acesta era nepot de sotie, prin urmare afin fata de Ghenea Eliseu (nu nepot direct), deci nu putea sa mosteneasca nimic intrucat Maria Ghenea a murit in 1962, in timp ce sotul ei a murit in 1969, mostenind intreaga avere, care, asa cum am aratat mai sus s-a dus intreaga la sora sotului defunct, Micu Paraschiva.

Inainte sa moara, in 1993, Nicolae Bastea a lasat un testament in favoarea fiului lui, Ioan Bastea, si a Georgetei Lazurca (soacra lui Klaus Iohannis) si a lui Carmen Iohannis. Testamentul s-a dovedit un fals, fiind anulat. Nu mai dezvoltam sirul intreg de falsuri produse pana cand cele doua imobile au ajuns in proprietatea sotilor Iohannis. Cert este ca in 2014, Tribunalul Brasov si in 2015 Curtea de Apel Brasov au decis in mod definitiv si irevocabil ca sotii Iohannis nu au fost dobanditori de buna credinta, fiindu-le anulate toate actele false si contractele de vanzare care au stat la baza acapararii imobilelor din Sibiu.

Vreme de 14 ani (in perioada 2001-2015) sotii Iohannis au incasat, alaturi de Ioan Bastea, 640.000 euro, reprezentand inchirierea imobilului din Nicolae Balcescu nr. 29 la Raiffeisen Bank, partea de castig a sotilor Iohannis fiind de 50%, respectiv 320.000 euro.

Sotii Iohannis au trebuit sa dea inapoi imobilele dupa sentintele din 2014-2015, moment in care Statul roman, care era proprietar de drept, ca urmare a nationalizarii, a incercat sa reintre in proprietatea acestora. Cu referire la imobilul din strada Nicolae Balcescu nr. 29 (din exploatarea caruia sotii Iohannis au obtinut 320.000 euro, bani din care si-au cumparat alte 3 imobile in Sibiu), procedura notariala de succesiune in favoarea Statului a fost blocata printr-un nou proces intentat in 2016 de Rodica Bastea, care s-a pretins succesoare a defunctului Bastea Ioan, ca sotie (cat de reala este si aceasta mostenitoare se va vedea dupa ce procesul civil deschis, care a blocat Statul roman sa reintre in proprietate, va fi solutionat). Cert este ca procesul deschis la Tribunalul Sibiu de Rodica Bastea a primit nr. de inregistrare 939/85/2016.

In urma recuzarii tuturor judecatorilor de la Tribunalul Sibiu, minune mare, dosarul a fost stramutat la Tribunalul Hunedoara, unde va avea termen in luna octombrie 2018. De la data stramutarii la Tribunalul Hunedoara, decembrie 2017, in dosar au avut loc doar cinci termene, si acelea la o diferenta de cate doua luni intre ele.

Este aproape sigur ca procesul va fi pierdut de pretinsa mostenitoare, daca tinem cont de succesiunea reala retinuta de procurori. Mostenitoare de drept sau nu insa actiunea Rodicai Bastea a blocat procedura succesorala deschisa de notarul competent, astfel incat Statul roman nu poate deveni proprietar in cartea funciara a imobilului si nu poate deschide procedura de executare silitata impotriva sotilor Iohannis.

Indiferent de solutia care se va da la Tribunalul Honedoara, evident ca ea va fi atacata cu apel si recurs, ceea ce va insemna alti ani de asteptare pentru Statul roman.

Despre Rodica Bastea se stie ca aceasta locuieste in Florida-SUA, loc in care sotii Iohannis se duc frecvent sa se recreeze. Ginerele Rodicai Bastea – Nicu Borzea – este prieten la catarama cu Klaus Iohannis, care l-a bagat in Palatul Cotroceni si i-a permis sa se fotografieze la biroul oficial al Presedintelui Romaniei (vezi foto 2 – Sursa foto: Rise project)


Iata dovada ca Statul roman a fost blocat sa redevina proprietar printr-un nou proces de durata

In facsimilele de mai jos va prezentam in premiera adresa Administratiei Finantelor Publice Sibiu nr. 18813 din 5 iulie 2018 prin care sefii acestei structuri l-au informat pe presedintele ANAF Ionut Misa ca Statul roman nu poate deveni proprietar din cauza faptului ca procedura succesorala de la notarul intritudit a fost blocata de Rodica Bastea. In aceasta adresa se mentioneaza ca numitii Klaus si Carmen Iohannis au incasat din exploatarea imobilului din strada Nicolae Balcescu nr. 29, pe perioada 2001-2015, un venit brut de 667.030 lei si respectiv 611.826 lei, adica 1.278.856 lei. (echivalentul celor 320.000 euro din contractul de inchiriere).

Cum comentati posibilitatea ca Statul roman sa fie blocat la mantinela ani buni, si sa fie impiedicat sa isi recupereze banii, dobanzile si penalitatile, printr-un proces care are toate sansele sa fie pierdut de pretinsa mostenitoare, cu a carei familie Klaus Iohannis are prietenii vizibile in spatiul public?

Iata documentele:

Sursa: www.luju.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *