Există o problemă majoră de securitate la Google

În Google Drive există o problemă majoră de securitate care ar putea costa scump, avertizează specialiștii care au descoperit „hiba”.

Google Drive reprezintă unul dintre cele mai populare servicii de stocare în cloud de pe mapamond. Dar nu este perfect, potrivit expertului în securitate A. Nikoci care a acordat un interviu pentru The Hacker News. Ce înseamnă mai exact unele dintre aceste imperfecțiuni? De exemplu, o persoană rău intenționată care  înlocuiește un fișier existent, iar acest lucru ar putea afecta sistemul.

Există mai multe versiuni ale fiecărui fișier

Problema pleacă de la modul în care Google Drive administrează versiunile fișierelor stocate. Ca referință, la fel ca alte servicii de stocare în cloud, soluția Google stochează mai multe versiuni ale fiecărui fișier. Se pare că nu există niciun mecanism de verificare a autenticității versiunilor pentru fișiere existențe. Potrivit specialiștilor în securitate, Google nu verifică nici măcar dacă o nouă versiune a unui fișier are aceeași extensie sau este de același tip. Deci o fotografie poate fi un virus, pe care îl descarci fără să-ți pui problema că există vreun risc.

Oficialii de la Google nu au făcut încă nicio declarație publică în legătură cu aceste probleme semnalate.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *