EXPLOZIV/PROCURORII ABUZIVI DIN DNA, INNEBUNITI DE FRICA/ Actele diversioniste ale exponentilor Statului paralel

 

 Lumea Jusrtitiei deconspira inca o bomba a procurorilor abuzivi. Procuroarea DNA Alexandra Lancranjan a compus un document prin care vrea sa instige toti procurorii din Romania sa pretinda ca nu ar fi independenti. Sfatul Lumeajustitiei.ro catre procurori, pe care o sustine si Incisiv de Prahova: Nu va raliati si nu semnati actele diversioniste ale exponentilor Statului paralel (Document).

Atentiune, natiune! Procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan a declansat o campanie de aparare a sefei sale Laura Codruta Kovesi, aflata la un pas de revocarea din functie de catre presedintele Klaus Iohannis, la cererea ministrului Justitiei Tudorel Toader, astfel cum a decis Curtea Constitutionala a Romaniei. Lumeajustitiei.ro a obtinut in exclusivitate un document care a inceput sa circule, de la orele pranzului, prin parchetele din Romania pentru a fi semnat de cat mai multi procurori, in apararea „independentei lor”. Documentul denumit „declaratie independenta procurori final” (facsimil) este redactat de „author” Alexandra Lancranjan, fiind creat si salvat in data de 31 mai 2018, la orele 12.31. Evident, sansele ca acest document sa fie realizat de procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan din DNA sunt extrem de mari, comparabile cu situatia in care consiliera sefei DNA, judecatoarea Dana Titian, a trimis in presa de casa un document ce avea ca autor „dtitian”.

Delir curat

Asa zisa „declaratie de independenta” redactata de Alexandra Lancrajan este justificata de„author” prin declaratiile publice privind atributiile si activitatea procurorilor, dar si prin, atentie, aspectele inserate in minuta Deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei din 31 mai 2018, prin care Iohannis a fost obligat sa o revoce pe Kovesi din functia de procuror-sef al DNA.

Documentul reprezinta, dupa cum veti vedea, o mare aberatie, intrucat in cuprinsul acestuia se induce ideea ca activitatea profesionala a procurorilor ar fi afectata de ministrului Justitiei care, sustine „authorul” declaratiei de independenta, ar interveni in modul de instrumentare si solutionare a cauzelor penale”. Alexandra Lancranjan sustine ca„ministrul Justitiei nu are si nu va avea nicio implicare si niciun rol in activitatea noastra profesionala ori in vreo cauza penala sau civila pe care o avem spre solutionare sau la care participam in calitate de reprezentanti ai Ministerului Public”.

De parca a fost vreodata vorba de asa ceva! Nu exista in Romania un procuror care sa se planga ca nu este liber pe solutii sau ca intervine vreun politician sa ii dicteze o solutie intr-un dosar, ori ca nu are independenta totala in instrumentarea cauzelor penale! Exista in schimb judecatori care se simt amenintati si presati de procurori sa pronunte anumite solutii, insa asta este cu totul altceva.

Mobilizarea fara precedent initiata de „author” Alexandra Lancranjan arata disperarea din randul unor procurori, parte din Statul paralel, dupa pronuntarea deciziei CCR, care certifica inca o data ca procurorii isi desfasora activitatea sub autoritatea ministrului Justitiei, aspect care este precizat si in Constitutia Romaniei la art. 132 alin. (1) privind statutul procurorilor.

In mod absolut diversionist, prin asa zisa „declaratie de independenta” se induce ideea ca autoritatea ministrului Justitiei va fi manifestata, dupa pronuntarea deciziei CCR din 31 mai 2018, in sensul controlului pe dosare. Ceea ce este complet fals si poate demonstra slaba pregatire a initiatorilor „declaratiei de independenta” in intelegerea unui comunicat de presa al CCR, dar si a prevederilor constitutionale, care sunt extrem de clare, nelasand loc de interpretari.

Este halucinant cum un procuror DNA incearca sa induca in spatiul public ideea ca prin deciziile CCR sau prin modificarile legislative se urmareste imixtionarea politicului in activitatea penala! Si se mai doreste si strangerea de semnaturi de sustinere pentru o asemenea aberatie!

Din acest motiv, Lumeajustitiei.ro face un apel catre toti procurorii de buna credinta din Romania sa nu semneze documentul aberant redactat de “author” Alexandra Lancranjan, fiind fara echivoc o incercare disperata de salvare, fie si la nivel de imagine, a sefei DNA Laura Codruta Kovesi.

Atentie: cei care vor semna asa zisa declaratie de independenta al carei „author” este Alexandra Lancrajan isi vor insusi practic ideea ca ministrul Justitiei nu are niciun rol in cariera individuala a procurorului, contrar deciziei Curtii Constitutionale, institutie despre care, sustine „authorul” ”nu are competenta de legiferare pozitiva”.

Motivatia”, cum ar spune presedintele Klaus Iohannis, pentru acest rationament este incredibila, mai ales daca tinem cont ca poate atrage sanctiuni de ordin disciplinar, pentru nerespectarea dispozitiilor art. 99 lit. ș) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, care prevede respectarea si aplicarea Deciziilor CCR.

Iata ce sustine „authorul” declaratiei de independenta:

Singura institutie care gestioneaza cariera procurorului si singurul garant al independentei procurorilor este Consiliul Superior al Magistraturii, conform art. 1 alin. (2) din Legea 304/2004, Ministrul Justitiei neavand si neputand sa aiba niciun fel de rol sau implicare in cariera individuala a procurorului, acest principiu neputand sa fie modificat prin inserarea unei alte sintagme in decizia Curtii Constitutionale, institutie ce nu are competenta de legiferare pozitiva. Atragem atentia ca evaluarea profesionala a procurorilor si modalitatea de accedere in functie trebuie sa aiba la baza sistemul meritoriu, conditii si reguli clare si transparente si lipsa arbitrariului.”(Irinel I.).

Iata cum arata declaratia de independenta:

 

 

 

 

Multumim partenerilor media, INCISIV DE PRAHOVA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *