Fabulos. Dragnea a pus la punct planul secret. Cum va fi dată amnistia și grațierea EXCLUSIV SURSE

Surse politice de la vârful PSD au explicat pentru Psnews.ro modalitatea în care Liviu Dragnea va forța adoptarea ordonanței de urgentă privind amnistia și grațierea. Sursele au relatat că tot scandalul public privind protocoalele secrete SRI -Justiție, deși este un subiect cât se poate de serios în sine, are ca scop abaterea atenției de la pregătirea “noii ordonanțe 13”.

Pașii sunt următorii. Începând de vineri conducerea PSD se va afla la Mamaia pentru a discuta aparent chestiuni ce privesc buna guvernare. Presa va fi inundată cu informații false despre o posibilă remaniere, subiect care nu există în mod real în partid. La ședința BEX PSD unii dintre apropiații lui Dragnea din guvern, anumiți miniștrii, se vor plânge că funcționarii din ministere care trebuie să dea avize și semnături sabotează activitatea, aceasta fiind cauza ineficienței Guvernului. Drept consecință, în BEX se vota înființarea unei “comisii de avizare” deasupra ministerelor ce va funcționa în subordinea premierului Viorica Dăncilă. Comisia va fi înființată cel mai probabil prin Hotărâre de Guvern.

Motivul ascuns este următorul: Tudorel Toader și funcționarii din Ministerul Justiției NU vor sa semneze pe textul ordonanței de amnistie și grațiere, iar fără aceste avize nu poate fi promulgată. De fapt, surpriza majoră este că ordonanța nu va fi scrisă și nici inițiată de Ministerul Justiției ci de Secretariatul General al Guvernului.

Așadar, “supracomisia de avizare” de la Guvern va semna pe ordonanța de amnistie scrisă tot la Guvern, la SGG. Ordonanța va fi emisă de premier, intră în vigoare și își face efectele din secunda doi. Liviu Dragnea, dar și mulți alți lideri politici din PSD și PNL vor scăpa pentru totdeauna de anumite probleme penale, cele legate de sfera abuzului în serviciu. Planul lui Dragnea este însă știut de Călin Popescu Tăriceanu. Odată ce va fi amnistiat, Liviu Dragnea va candida la președinția României, iar Tăriceanu va fi lăsat în offside. De aceea Tăriceanu va rupe alianța de guvernare PSD – ALDE în caz că ordonanța pe amnistie iese, folosind subiectul electoral în favoarea propriei candidaturi.

Sursa:psnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *