Facilitate nouă pentru obținerea planului cadastral

Agenția Națională de Cadastru și Publicitatea Imobiliară (ANCPI) anunță că cei care au nevoie de extrasul de plan cadastral, îl pot obține online, plata făcându-se direct pe site.

Așadar, pentru a obține planul cadastral, cei interesați vor plăti cu cardul 15 lei, fără nicio altă taxă suplimentară, prin sistemul online e-payment.

Utilizatorii vor trebui să își facă un cont, de unde se poate comanda extrasul din secțiunea Servicii.

“Extrasul de plan cadastral se furnizează de îndată, fără plata unui tarif de urgență, cu excepția situațiilor în care imobilul pentru care se solicită extrasul nu are geometrie în sistemul integrat de cadastru și carte funciară la momentul înregistrării cererii.”, se arată în Ordinul nr.16/2019.

Cu alte cuvinte, extrasul de plan cadastral și carte funciară se poate obține numai dacă informațiile legate de imobilul respectiv există deja în sistem.

“Procedura este cea pe care am creat-o și pentru eliberarea extrasului de carte funciară pentru informare: solicitantul își face un cont, plătește extrasul și acesta este eliberat pe loc, dacă actul respectiv este disponibil în format electronic”, a explicat Radu Codruț Ștefănescu, directorul general al ANCPI.

sursa:dcbusiness.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *