Fostă consilieră a lui Ion Iliescu, ambasadoare UNESCO

Preşedintele Klaus Iohannis a întocmit o listă de 32 de ambasadori care urmează să fie supuşi procedurii de aprobare în următoarea perioadă la Ministerul Afacerilor Interne.

Printre cei 32 de diplomați se numără și fosta ambasadoare la ONU, Simona Mirela Miculescu, pentru UNESCO în locul lui Adrian Cioroianu. Acesta este o fostă consilieră a lui Ion Iliescu pe politică externă, fiind căsătorită cu Ovidiu Miculescu – „Canoe”, fostul şef Radio România care a devalizat postul național fapt pentru care a și fost „scanat” de DNA. Una dintre marile performanțe ale soțului viitoarei ambasadoare la UNESCO a fost aceea că Ovidiu Miculescu, zis și „Canoe”, a efectuat, in perioada 1 iulie 2014 – 1 iulie 2016, nici mai mult, nici mai putin, de 32 de deplasari ale caror costuri totale au fost, atentie, de 802.425, 07 lei, adica de 178.316 euro.

Practic, în cei doi ani, adică 700 de zile, Radio Romania a decartat zilnic catre „Canoe” Miculescu circa 255 de euro. Dacă luăm în calcul ca salariul minim pe economie a fost până la 1 mai 2016, de 1.025 de lei, iar acum este 1.250 de lei, rezultă ca președintele director general al Radio România a cheltuit zilnic din bani publici, în ultimii doi ani, un salariu minim pe economie.

Continuă să citești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *