FOTO Aglomerație la intrarea în România din Ungaria: la Nădlac, sute de oameni stau înghesuiți la coadă pentru triaj. Se așteaptă până la 8 ore pentru a trece granița

UPDATE Ora 10.09: Sute de oameni stau înghesuiți la coadă la Nădlac pentru formalitățile necesare de intrare în țară, transmite Digi24. Oamenii sunt nervoși, huiduie și strigă „Rușine”.

Această prezentare necesită JavaScript.

După aglomerația de sâmbătă, când oamenii au așteptat peste 6 ore să intre în țară și au declanșat un protest spontan, a fost deschis și punctul de trecere a frontierei de la Borș. Însă aglomerația se menține și duminică, oamenii nu au răbdare și nu respectă nicio regulă de distanțare.

Începând de vineri, cei care sosesc în România nu trebuie să mai meargă în carantină instituționalizată, ci să se izoleze la domiciliu timp de 14 zile. Totuși toți cei care ajung la frontieră trebuie să completeze formulare și să fie verificați de lucrătorii de la graniță.

Știrea inițială: În continuare se înregistrează timpi mari de aşteptare la intrarea în ţară din Ungaria, atât prin PTF Nădlac, cât şi la Nădlac II şi Borş. La PTF Nădlac, timpul de aşteptare estimat este de 8 ore. Şi pe sensul de ieşire din ţară către Ungaria sunt coloane, dar timpul de aşteptare este mai redus, relatează News.ro.

Potrivit aplicaţiei Poliţiei de Frontieră, ”Trafic online”, pentru intrarea în ţară, la Nădlac se aşteaptă 480 de minute, la Nădlac II se aşteaptă 150 de minute, iar la Vama Borş timpul de aşteptare este de 180 de minute.

Pentru ieşirea din ţară a autoturismelor se aşteaptă 180 de minute la Nădlac, 30 de minute la Nădlac II şi 40 de minute la Borş.

Şi camioanele aşteaptă, la Nădlac II, 210 minute pentru intrarea în ţară şi 50 de minute pentru ieşire.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, la Nădlac sunt deschise 7 artere pentru intrare şi 6 artere pentru ieşire.

”Timpi de aşteptare din cauza anchetei epidemiologice efectuate la intrarea în ţară. Pe sensul de ieşire din România: valori mari de trafic şi verificări amănunţite ale autorităţilor de frontieră ungare”, a precizat Poliţia de Frontieră.

Şi sâmbătă s-au înregistrat mari timpi de aşteptare în vămile de la graniţa cu Ungaria, unii dintre şoferi declanşând un protest spontan. Detalii aici

Pe durata stării de alertă, persoanele care vin în ţară dintr-o călătorie internaţională nu mai sunt obligate să stea două săptămâni în carantină instituţionalizată şi se pot izola la domiciliu, împreună cu familia.

Sursa foto: Inquam Photos / Ciprian Petcut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *