FOTO Captură istorică în România: 1.480 kg de hașiș și 751 kg de pastile de captagon

Poliția Română și DIICOT au anunțat că au descoperit într-o navă ancorată în Portul Constanța cea mai mare captură din istorie de hașiș și pastile de captagon ( drogul jihadului), în valoare de 60 milioane de euro.

Conform unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), în urmă cu o lună, procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară au efectuat investigații într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunii de trafic internațional de droguri de risc și de mare risc.

Potrivit sursei citate, pe 30 august, a ajuns în Portul din Constanța o navă ce transporta două containere cu 40 de tone de produse nealimentare trimise din Portul Latakya, Siria și care ar fi tranzitat Turcia.

Hașiș și pastile de captagon, în valoare de 60.000.000 de euro, descoperite la Constanța

Într-unul dintre cele două containere au fost descoperite, disimulate, 1.480 kg. de hașiș și 751 kg. de pastile de captagon ( 4.020.250). Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 60.000.000 de euro.

Drogurile ar fi fost disimulate între marfa legală, astfel încât să se evite descoperirea acestora prin mijloace tehnice specifice de detectare a acestor substanțe.

Marfa de acoperire era săpun organic cu o densitate foarte mare, care avea menirea de a masca drogurile ce se aflau între cutiile de carton ce conțineau săpun.  Comprimatele de tip captagon, uzual, au un conținut ridicat de amfetamină.

„Captura reprezintă cea mai mare captură de pastile de captagon și hașiș din istoria structurilor de combatere a traficului de droguri din cadrul Poliției Române.

În prezent, se efectuează cercetări cu privire la mai multe persoane, cetățeni români și străini, pentru a se stabili implicarea în organizarea acestui transport de droguri”, transmite IGPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *