FTSE Russell, tocmai a anunțat trecerea pieței de capital din România la statutul de piață emergentă!

Veștile bune pentru România vin și peste ocean.

Agenția de rating a London Stock Exchange, FTSE Russell, tocmai a anunțat trecerea pieței de capital din România la statutul de piață emergentă!

Nu am pretenția că va fi un breaking news, iar pentru unii, nici măcar o știre nu va fi. Pentru că, nu-i așa, nu este despre defăimare, despre rușine, critică acerbă sau despre vreo respingere a României! Nu este despre dezastrul sau incompetența unui guvern, nu este despre ură, jignire sau intoleranță la adresa cuiva.

Este o reușită a României și un efect al măsurilor luate în timpul guvernării PSD!

Chiar dacă, poate, cei mai mulți sunt în aceste zile mai receptivi la știrile legate de viața politică din țara noastră, pentru economie, impactul acestei decizii este mult mai important decât pare, pentru că deschide accesul țării noastre la fonduri de investiții de 30 de ori mai mari decât cele alocate piețelor de frontieră, stimulează aportul de capital străin, creând, totodată, premisele creșterii acțiunilor companiilor cotate la bursa de la București.

Pentru mine, aceasta este o decizie istorică pentru consolidarea proiectului nostru de țară și o confirmare a cadrului macroeconomic stabil și favorabil din România.

Sunt convins că este un semnal cheie și pentru investitorii americani, mai ales că, în cursul zilei de mâine, voi avea plăcerea să mă întâlnesc cu o parte dintre aceștia, la New York, cu ocazia conferinței organizate de Camera de Comerț Româno-Americană pe tema oportunităților pentru investiții oferite de România.

Eugen Teodorovici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *