Fuego a împodobit bradul în noiembrie! Solistul recunoaște că, din cauza programului încărcat, n-a mai petrecut un Crăciun cu familia de 12 ani

În luna decembrie, Paul Surugiu este mai ocupat decât însuși Moș Crăciun, artistul neavând nici o zi liberă în calendar, deoarece susține chiar și două spectacole pe zi. “Pentru mine, această lună aproape că nu există. Este scoasă din calendar, nu fac nimic altceva decât să cânt. Bradul l-am împodobit în noiembrie și m-am bucurat câteva zile de el înainte să plec în turneu”, anticipează artistul întrebarea generată de popularul său cântec “Împodobește, mamă, bradul”, hit care, de-a lungul timpului, a dat curs la zeci de glume și a intrat în folclorul urban.
Așadar, nu întâmplător, cel mai potrivit moment pentru a sta de vorbă cu Fuego este perioada sărbătorilor, iar asta, evident, nu doar datorită faimosului brad. Într-un interviu sincer, solistul vorbește pentru prima oară despre relația cu Ștefan Hrușcă și, surprinzător, se dezvăluie drept un activist de mediu ce… se opune tăierii brazilor doar pentru a fi împodobiți. – A devenit o tradiție ca decembrie muzical să fie despre tine și Ștefan Hrușcă. Cum vă aveți, e vreo șansă să “unificați centurile”, ca în box? – Eu n-am simțit niciodată că aș fi în vreun fel de competiție cu Ștefan Hrușcă, așa cum spun mulți. Chiar dacă amândoi cântăm colinde și facem turnee, lucrurile sunt separate. Eu îmi cânt propria muzică, propriile cântece de Crăciun, Hrușcă – pe care-l iubesc și apreciez enorm ca artist -, interpretează colinde tradiționale. Firește că ne-am gândit la o colaborare și poate că, în viitor, vă pregătim surprize! Când eram mic, mergeam la colindat cu un casetefon Kashtan, pentru că n-aveam negative. Puneam la casetofon “O, ce veste minunată!” (interpretată de Ștefan Hrușcă) și colindam de zor “în duet” cu el! Oricum, pentru mine, un duet cu el ar fi onorant, ar fi o bucurie, pentru că dintotdeauna am fost fan al timbrului său și al capodoperelor pe versuri de Adrian Păunescu sau George Țărnea!
Luna decembrie, pentru mine, de ani de zile, nici nu există cumva. Ea este scoasă din calendar. Sunt ocupat de pe 1 pe 31 decembrie, cu numeroase manifestări și evenimente, încât n-am timp să respir. Dar mă bucur că-i așa, pentru că oamenii mă percep ca pe-un simbol al Crăciunului, asta pentru că eu cânt și colinde, dar am și piese de sărbători și mă identific cu această perioadă magică! Este cea mai extenuantă lună din tot anul, dar nu simt că fac un efort supraomenesc. Știu să-mi dozez energia, știu la ce mă înham și, cât încă pot face treabă, fac cu drag! Aleg să am o perioadă plină, pentru că oamenii mă doresc, pentru că pot dărui și pentru că așa mă încarc eu de energie! Punctez 30 de orașe ale României cu turneul național “Ninge cu flori de lumină”, iar separat, mai am câteva evenimente, matinee sau târguri de Crăciun la care ajung. Nu cred că numărul e important, ci faptul că muzica mea poate bucura, într-o singură lună, atât de mulți oameni!

https://www.libertatea.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *