Gabriela Firea este campioană la vouchere

Gabriela Firea este campioană la vouchere acordate prin diferite programe pentru locuitorii capitalei. Primarul Bucureștiului anunță programul “CLAR-pentru COPII un program ce prevede un sprijin de 500 de lei pentru un număr de 4000 de copii din Bucuresti. Este un nou proiect destinat sănătății bucureștenilor, mai ales într-o perioadă în care o parte dintre părinți pot fi afectați financiar de epidemie. 4.000 de copii vor beneficia de sprijin financiar din partea Primăriei Capitalei pentru confecționarea unei perechi de ochelari de vedere – rame și lentile. Este alocată o sumă de maxim 500 de lei pentru fiecare beneficiar în parte”, declară Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.
Bugetul alocat pentru acest proiect este de 2.000.000 lei și a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr 57/14.02.2020.
Acest nou program vine în completarea unor alte forme de ajutor pentru bucureșteni așa cum declară și Firea : ”Continuăm astfel de forme de spriin pentru sănătatea copiilor și a tuturor bucureștenilor, întrucât este un domeniu prioritar pentru noi.”.
Pe perioada mandatului său, Gabriela Firea s-a remarcat prin numărul mare de vouchere și ajutoare acordate mai multor categorii de bucureșteni. Amintim aici: vouchere pentru cumpărarea de biciclete, în condițiile în care Bucureștiul nu se poate lauda cu un număr mare de kilometri de piste pentru biciclete. Cei care au beneficiat de aceste vouchere au avut apoi de plată un impozit, informație pe care nu au știut-o la momentul acordării.
Primăria Capitalei a acordat în anul 2018 vouchere pentru excursii în Grecia destinate persoanelor vârstnice. Un alt program a fost cel de vouchere pentru bucureștenii cu mașini vechi .
De asemenea, Primăria a acordat bani și pentru copiii care aveau nevoie de aparate ortodontice, vouchere pentru femeile însărcinate.
Toate aceste cheltuieli sunt susținute din bugetul capitalei. Modalitatea de acordare este de multe ori neclară și discriminatorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *