Germania vrea să redeschidă toate grădinițele și școlile, luna aceasta. Motivul: deschiderea liceelor și celelalte măsuri de relaxare nu au adus un nou val de contaminare – Le Soir

Germania, prima economie europeană, vrea să redeschidă toate școlile și magazinele în luna mai, relatează publicația Le Soir preluată de Rador. Motivul pentru care autoritățile susțin că țara poate să ridice restricțiile? “Numărul de noi infectări” cu coronavirus “a rămas foarte slab” după primele etape ale relaxării care au fost aplicate pe 20 aprilie – când au fost deschise primele licee și școli gimnaziale. Între timp, în România președintele a anunțat că toate grădinițele și școlile rămân închise pentru tot restul anului școlar, cu excepția claselor a VIII-a și a XII-a care pot veni la școală pentru a se pregăti de examene.

Noutatea deciziei de acum, din Germania, este redeschiderea grădinițelor și a școlilor primare. Nu s-a observat până acum “niciun nou val” de contaminare, motiv pentru care revenirea la școală poate fi completă – arată un proiect de acord între Angela Merkel și regiunile germane, a cărui copie a obținut-o AFP.

Germania a închis, timp de o lună, toate școlile pentru a opri răspândirea noului coronavirus, iar landurile federale au decis să revină treptat, după data de 4 mai, la normal. Într-o primă fază au reluat cursurile elevii care trebuie să susțină examene. Unele guverne regionale au decis să redeschidă şcolile şi mai devreme, aşa încât deja din 20 aprilie unii elevi şi-au reluat cursurile. Dar şi în cadrul aceluiaşi land, reglementările diferă de la o şcoală la alta, după cum arată o analiză Deutsche Welle.

Textul care prevede deschiderea tuturor școlilor trebuie formal aprobat în cursul zilei de astăzi, scriu jurnaliștii Le Soir. Germania a anunțat miercuri noi etape decisive de relaxare, care prezic o revenire treptată la normal în luna mai. Germania se numără printre statele cel mai puțin afectate de noul coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *