Grindeanu: Măsurile pentru începerea anului şcolar au fost luate de autorităţile locale. Guvernul nu a ajutat cu nimic

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat joi că Guvernul nu a ajutat ”nici măcar cu un leu” autorităţile locale pentru a lua măsurile necesare începerii anului şcolar.

Sorin Grindeanu

„Având în vedere că PSD are foarte mulţi primari şi preşedinţi de consilii judeţene, în Consiliul Politic Naţional al partidului, discuţiile principale ale şedinţei au vizat deschiderea şcolilor, măsurile luate de către autorităţile locale, pe care, de altfel, a picat absolut totul. Guvernul Orban nu i-a ajutat cu absolut nimic, dimpotrivă, a venit cu foarte multe măsuri aberante, de neaplicat. Primarii şi preşedinţii de CJ şi-au făcut treaba, fiecare s-a gospodărit aşa cum a putut, pentru că Guvenul nu le-a dat nici măcar un leu”, a spus Grindeanu, la finalul şedinţei CPN al PSD, scrie Agerpres.

El a adăugat că Guvernul PNL „nu a fost în stare nici măcar să dea o ordonanţă de urgenţă prin care şcolile să poată să facă angajări”.

„Am făcut noi acest lucru în Parlament săptămâna aceasta, dar este foarte târziu. Cu patru zile înainte de începerea şcolilor Guvernul nu şi-a îndeplinit obligaţiile, deşi a avut toată vara la dispoziţie, nu pot spune că au fost luaţi prin surprindere. Nu sunt tablete, nu sunt măşti, nu sunt testări pentru profesori şi în foarte multe cazuri nu sunt manuale”, a afirmat Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *