Grindeanu: Ziua de luni ne-a arătat că PSD nu are majoritatea necesară pentru a dărâma Guvernul

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat marţi că ziua de luni, când nu a putut fi dezbătută şi votată moţiunea de cenzură din cauza lipsei de cvorum, arată că social-democraţii nu au majoritatea necesară în Parlament „pentru a dărâma Guvernul”.

Sorin Grindeanu

Întrebat, la Palatul Parlamentului, cum ar defini ziua de luni, când moţiunea de cenzură nu a putut fi dezbătută, Grindeanu a spus: „E o clarificare. În acest moment, după ce ce aţi văzut ieri, în Parlament, lipsa de cvorum, este clar că PNL, USR, UDMR, PMP sunt la putere. Cei care au vrut să treacă această moţiune au fost în sală. Deci PSD, în acest moment, din punctul meu de vedere, prin votul de ieri, arată un lucru, că nu are majoritatea necesară pentru a dărâma Guvernul. E o clarificare, pentru că tot am auzit că în Parlament există majoritate. Iată că nu a existat”.

El a adăugat că rostul moţiunii de cenzură a fost „să îndrepte lucrurile greşite pe care le face Guvernul Orban”.

Întrebat dacă parlamentarii PSD care au lipsit luni de la şedinţa de plen comun ar trebui să fie excluşi din partid, Grindeanu a spus că trebuie se ţină cont de „ce spun organizaţiile locale”.

„În al doilea rând, eu cred că prin acţiunile lor s-au cam autoexclus”, a adăugat Grindeanu, scrie Agerpres.

El a susţinut că este de acord să fie analizate cazurile colegilor săi care au lipsit din cauza unor situaţii legate de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *