Guvernul vrea să cumpere cu 10 milioane de euro un sistem informatic național pentru adopții Citeşte întreaga ştire: Guvernul vrea să cumpere cu 10 milioane de euro un sistem informatic național pentru adopții

Un sistem centralizat IT pentru adopții se află în dezbaterea Guvernului la ședința de marți. Un proiect de hotărâre vizează achiziționarea sistemului național care ar urma să fie folosit de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție. Costurile sunt estimate la aproape 10 milioane de euro.
Pe ordinea de zi a ședinței de marți a Guvernului apare proiectul de hotărâre privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Sistem Informatic Naţional pentru Adopţie SINA”. „Finanțarea proiectului se realizează din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Muncii și Justiției Sociale și Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii”, arată nota de fundamentare a actului normativ, potrivit Mediafax. Conform sursei citate, sistemul informatic va furniza o serie de servicii electronice, necesare pentru eficientizarea timpilor de procesare a solicitărilor de adopție, determinarea celor mai bune opțiuni pentru potrivirea dintre copil și persoana/familia adoptatoare și monitorizarea post-adopție a copilului, arată sursa citată. Din punct de vedere informatic, prin realizarea SINA va fi obținută alinierea la contextul tehnologic actual, simplificându-se și securizându-se totodată modalitatea de prelucrare, stocare și procesare a datelor. „Astfel, pentru expunerea on-line către cetățeni și mediul public/privat a serviciilor publice este vizată punerea la dispoziție a următoarelor servicii de tip G2C pentru care se va asigura disponibilitate și acces ridicat/consolidat pentru cetățeni: – accesarea on-line a datelor/informațiilor referitoare la proceduri/formulare; – descărcarea on-line a formularelor; – încărcarea on-line a formularelor; – serviciu de suport/helpdesk”, potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotărâre.
https://www.libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *