Iași: Un nou aeroport în scurt timp? Presedintele Consiliului Județean a dat vestea cea mare

Un nou aeroport în Iași. Costel Alexe, președintele Consiliului Județean a răspuns afirmativ la întrebarea adresată de un jurnalist la finalul ședinței cu Consilierii Județeni unde au abordat dezbătut mai multe proiecte ale Iașului. Alexe nu a specificat exact ce înseamnă acest lucru, nici unde va fi amplasat. Partea de Vest sau Est va fi aleasă în urma dezbaterilor care vor avea loc.

Un nou aeroport în Iași

Președintele Consiliului Județean Iași a anunțat că își dorește ca traficul de pe aeroportul din Iași să ajungă la 4 milioane de pasageri pe an. Pentru a atinge aceste cifre, numărul rutelor de zbor trebuie să fie suplimentate, iar construirea/modernizarea aeroportului să fie realizată din fonduri europene.

În campania electorală, eu și întreaga echipă liberală ne-am asumat că vom oferi județului nostru și întregii regiuni un aeroport modern care să proceseze până la 3-4 milioane de pasageri pe an. Ne dorim să avem o conectivitate cât mai bună cu Bucureștiul și toate celelelalte capitale și orașe ale Europei, iar acest lucru putem să îl facem doar cu un aeroport modern, unde pe primul loc trebuie puși pasagerii, noi ieșenii sau cei din regiunea Moldovei care vrem să ajungem în multe ale locuri din Europa sau din lume.

Un nou aeroport în Iași
Aeroport nou în Iași

Asta este o discuție care va rezulta în urma dezbaterii pe care o vom face la nivelul Consiliului Județean Iași împreună cu specialiștii din Romatsa, cu cei de la Aeroportul nostru, cu cei din Ministerul Transportului, cu consultantul și evident vom vedea și care variantă poate fi implementată ca să avem un rezultat concret la finalul lui, a declarat Costel Alexe, șeful CJ Iași la finalul Ședintei plenare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *