Imagini din satelit arată unde s-ar putea afla Kim Jong Un. Liderul nord-coreean nu a mai fost văzut din 12 aprilie

Oficialii americani susțin că nu l-au mai văzut pe Kim Jong Un recent, însă urmăresc atent rapoartele despre starea sa de sănătate. Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a declarat că SUA nu are informații noi despre liderul nord-coreean, potrivit BBC. Însă, imagini recente din satelit surprind mişcări ale unor ambarcaţiuni de lux, folosite adesea de Kim Jong Un şi de anturajul său, în zona stațiunii Wonsan.

Kim Jong Un, în vârstă de 36 de ani, a apărut ultima oară în public pe data de 12 aprilie, când mass-media de stat l-a filmat inspectând o escadrilă de avioane de luptă. Cu o zi înainte, liderul nord-coreean a prezidat o întâlnire politică importantă. De atunci nu a mai fost văzut, fapt ce a alimentat suspiciunile că ar fi grav bolnav.

Oficialii din Coreea de Sud au spus, însă, că astfel de rapoarte nu sunt adevărate. Un site specializat în monitorizarea din satelit a Coreei de Nord, NK PRO, a raportat imagini prin satelit care arată deplasări ale unor iahturi ce relevă prezenţa lui Kim Jong Un sau a anturajului său în apropierea stațiunii de lux de pe coasta de est a ţării.

De asemenea, un raport prezentat săptămâna trecută tot pe baza unor imagini din satelit arată că trenul privat al lui Kim era staționat în apropierea stațiunii Wonsan. Specialiști din Coreea de Sud și Statele Unite spun că este posibil ca Kim să rămână acolo pentru a evita expunerea la noul coronavirus. Aceștia avertizează, însă, că sănătatea și locația lui Kim Jong Un sunt secrete foarte bine păzite, iar informațiile concrete sunt greu de obținut.

Complexul liderului nord-coreean de pe litoralul din Wonsan, pe coasta de est a țării, are numeroase vile pentru oaspeți și este deservit de o plajă privată, un teren de baschet și o gară privată, potrivit unor imagini din satelit. Kim Jong Un are la dispoziție o pistă de echitație, iar în apropiere se află iahtul său privat, estimat la 7 milioane de dolari.

Google Maps. Imagini din satelit cu zona privată a liderului nord-coreean din stațiunea Wonsan

Editor: Robert Kiss

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *