Îmbulzeală mare la munte, după ninsorile din ultimele zile. Coada de mașini spre Poiana Brașov se întinde pe 3 kilometri

Vremea de afară nu îi poate ține departe pe turiști și mai ales pe iubitorii de sporturi de iarnă. Așadar, astăzi a fost o foarte mare îmbulzeală în stațiunile de la munte. O coadă de mașini care se întindea pe o lungime de 3 kilometri le-a dat de furcă celor care au mers pentru a schia sau câteva ture cu snowboard-ul.

Ninsorile din ultimele zile au creat îmbulzeală la munte

Zăpada abundentă din ultimele zile a strâns cu mic cu mare zilele acestea turiștii care și-au dorit un weekend relaxant la munte. La fel ca în vremurile bune, acesta nu a fost singurul lucru strâns, astfel că pe o lungime de 3 kilometri s-au strâns și mașinile, în drum spre stațiunea Poiana Brașov.

Dacă Poiana Brașov nu mai miră pe nimeni pentru aglomerația de pe pârtii sau lungile cozi formate la instalațiie de transport pe cablu, ei bine și alte stațiuni precum Arieșeni din Munții Apuseni par să fie la fel de aglomerate. Frenezia unei zi pe pârtie a început încă de la prima oră a zilei dar și pe drumul care duce spre Poiana Brașov. Schiorii stăteau aliniați să coboare pe pârtie la fel ca mașinile de pe stradă care abia așteptau să ajungă la destinație.

Pe unii turiști i-au descurajat cozile imense, cu atât mai mult cu cât se gândeau că aceasta va crește și mai mult atunci când toți cei care se aflau la baza pârtiei urmau să urce iarăși pentru încă tură cu snowboard-ul sau schiurile. Cozile erau peste tot, inclusiv la casele de bilete, la vinul fiert care mai încălzeau puțin turiștii sau la săniuș pentru cei mai puțin aventuroși.

Schiorii stăteau aliniați să coboare pe pârtie
Schiorii stăteau aliniați să coboare pe pârtie

În stațiunea Arieșeni pârtiile erau perfecte

Adulții nu sunt singurii care s-au bucurat de aceste zile. Copiii, cu atât mai încântați că au în sfârșit parte de zăpadă, nu au ezitat să alunece pe pârtii cu sania. Pentru a evita aglomerația, o parte dintre cei aflați la schi, au ales trasee prin pădure, acolo unde zăpada era într-un strat gros. Salvamontiștii avertizează că acest fel de practici pot fi foarte periculoase, cu atât mai mult pentru cei mai neexperimentați.

Turiști din toate orașe precum Constanța, București, Timișoara, Arad și Oradea s-au strâns în stațiunea Arieșeni. Pârtia s-a prezentat în condiții foarte bune iar stratul de zăpadă pe pârtie măsura aproximativ un metru. O altă metodă de relaxare este plimbarea cu sania prin pădure, iar zona este atractivă și din punct de vedere al prețurilor, raportate la cele din Valea Prahovei.

Un alt loc la foarte mare căutare este Straja din județul Hunedoara. Cei aproape 30 de kilometri de pârtie sunt luați cu asalt de către turiști și în acest an, cu atât mai mult cu cât, din cauza pandemiei, nu au mai plecat peste hotare. La Straja se află 9 pârtii, cea mai lungă dintre ele măsurând 8 kilometri și 100 de metri pornind din vârful muntelui de la cota 1.868 și coboară până la intrarea în stațiune. Dacă acum 20 de ani, Straja număra doar câteva cabane, în momentul actual stațiunea este în plină expansiune de la un an la altul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *