În plină pandemie, aproape 20.000 de oameni au intrat în țară, în ultimele 24 de ore

Aproape 20.000 de persoane, cetățeni români și străini, şi peste 12.600 mijloace de transport au trecut în ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră, informează, sâmbătă, Poliţia de Frontieră.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 10.900 persoane cu 7.300 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 8.900 persoane cu 5.300 mijloace de transport.

În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe fâșia de frontieră.

Zilnic, aproximativ 4.500 de polițiști de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor.

coronavirus bolnavi decese bilant romania

În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 11.400 de persoane şi 8.000 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 7.900 de persoane cu 3.600 mijloace de transport.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare  sau  pentru  autoizolare.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 35 fapte ilegale (14 infracţiuni şi 21 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

De asemenea, au fost descoperite bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 1.700 lei, iar valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 24.600 lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară a trei cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege.

https://www.antena3.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *