Incendiu de proporții în Oradea. Sediul Episcopiei Greco-Catolice, cuprins de flăcări gigantice / VIDEO

Sediul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, din Piaţa Unirii a fost cuprins, sâmbătă seara, de un incendiu de proporţii catastrofale! Întregul aceoperiş al superbei clădiri este învăluit de flăcări gigantice, informează presa locală.

UPDATE2:

Incendiul izbucnit, sâmbătă seară, la clădirea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din centrul municipiului Oradea a fost localizat şi nu mai există pericol de extindere, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihăiuc, anunţă că pompierii vor putea intra în scurt timp în clădire, dar cu precauţie întrucât există risc de prăbuşire.

”Pentru eficientizarea misiunii de stingere, forţele de la faţa locului vor fi suplimentare cu o autoscară de la ISU Arad. La acest moment, incendiul este localizat, fiind astfel limitat pericolul extinderii flăcarilor la vecinătăţi”, au anunţat, sâmbătă seară, reprezentanţii IGSU pentru news.ro

La rândul său, prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihăiuc, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că pompierii vor putea intra în scurt timp în clădire, dar cu precauţie întrucât există risc de prăbuşire.

„S-a reuşit izolarea clădirii, s-a stopat extinderea incendiului pentru clădirile învecinate, nu mai este pericol de extindere. În 15 minute, cred că vor reuşi să intre în clădire cu măsurile tehnice de precauţie necesare pentru câ există şi pericol de prăbuşire, clădirea fiind foaete veche în interior”, a declarat prefectul de Bihor.

Acesta a spus că speră ca incendiul să fie stins ”într-un timp relativ scurt”.

UPDATE1:

Reprezentanții ISU Bihor spun că acoperișul din lemn cu învelitoare de tablă al clădirii arde pe o suprafață de 200 de metri pătrați, iar un turn din lemn al clădirii s-a prăbușit.

„Incendiul a fost localizat și se manifestă pe 200 de metri pătrați ai acoperișului, iar din informațiile deținute nu există victime. Un turn din lemn al clădirii s-a prăbușit precum și tavanul de la etajul 1. Alimentarea cu apă a autospecialelor se realizează din râul Crișul Repede”, a spus Andreea Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor pentru mediafax.

 

Arde acoperişul Palatului Episcopal, cu flăcări înalte, iar echipaje ale pompierilor încearcă să stingă incendiul, folosind autospeciale cu scări.

Nu se ştie încă dacă sunt victime omeneşti.

Sute de orădeni s-au strâns în Piaţa Unirii şi filmează cu telefoanele mobile incendiul, fiind ţinuţi la distanţă de mai multe echipaje de Poliţie.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Stuaţii de Urgenţă (IGSU) au precizat pentru News.ro că incendiul se manifestă la nivelul acoperişului, iar suprafaţa este de aproximativ 200 de metri pătraţi.

”Se intervine pentru localizarea incendiului, astfel încât flăcările sa nu se extindă la vecinătăţi”, au precizat reprezentanţii IGSU.

Palatul Episcopiei Romano-Catolice din Oradea este unul din cele mai valoroase edificii construite în stil baroc pe teritoriul României.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *