Incendiu de vegetaţie uscată în zona fostului combinat siderurgic din Hunedoara

Aproape un hectar de teren a fost afectat de un incendiu de vegetaţie uscată ce a avut loc, în noaptea de duminică spre luni, în zona fostului combinat siderurgic din Hunedoara, la faţa locului fiind mobilizate trei echipaje de pompieri militari care au reuşit să lichideze focul după mai bine de opt ore de intervenţie, potrivit Agerpres.

Potrivit informaţiilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, vegetaţia deasă şi înaltă, deşeurile şi mai multe cauciucuri aflate în zona arderii au produs o cantitate însemnată de fum.

Pentru stingerea incendiului, la faţa locului au acţionat trei echipaje de la detaşamentele din Hunedoara şi Deva, cu trei autospeciale cu o capacitate de 5.000 şi 9.000 de litri de apă.

De asemenea, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a intervenit cu o cisternă de apă şi cu un buldoexcavator ce a curăţat solul de vegetaţie şi a săpat o fâşie prin care focul a fost izolat.

Pompierii militari au stabilit că incendiul a fost cauzat de utilizarea focului în spaţii deschise.

În urmă cu o săptămână, ISU Hunedoara informa că peste 100 de hectare de terenuri agricole şi 10 hectare de pădure din judeţul Hunedoara au fost distruse, în numai 14 zile, de incendiile de vegetaţie uscată cauzate de oamenii care au dat foc miriştilor pentru a-şi elibera suprafeţele ocupate de resturile vegetale.

sursa : stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *