Începe procedura de selecție a procurorului general și a șefilor DNA și DIICOT

Se caută procurori-șefi pentru Parchetul General, DNA și DIICOT. Ministerul Justiției lansează astăzi procedura de selecție pentru principalele funcții din marile parchete, posturi ocupate în prezent de interimari.

Cătălin Predoiu pune pe seama acestor interimare scăderea ritmului de combatere a infracțiunilor grave.

Ministrul a transmis un avertisment procurorilor, printr-o scrisoare adresată procurorului general interimar, în care cere combaterea eficientă a traficului de persoane, de droguri, a altor forme de criminalitate organizată, precum și a infracțiunilor silvice.

„Știu că o altă cauză a acestor tendințe este starea de provizorat și interimat la vârful Ministerului Public. De aceea, imediat după preluarea mandatului, am început să lucrăm la procedura de selecție a procurorilor de rang înalt, pentru a fi înaintate CSM, pentru aviz, și președintelui României, pentru o eventuală numire. Pe data de 2 decembrie, Ministerul Justiției va lansa această procedură de selecție în primă fază pentru funcția de procuror general, procuror șef DNA și procuror șef DIICOT”, a anunțat Cătălin Predoiu, într-o conferință de presă.

Bogdan Licu este interimar la conducerea Parchetul General, Nistor Călin – la DNA și Giorgiana Hosu – la DIICOT.

Ministrul Justiției a mai precizat că, la scurt timp, va lansa procedura și pentru celelalte funcții de conducere pentru care ministerul Justiției formulează propuneri.

https://www.digi24.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *