Ingrid Mocanu, dezvăluire șocantă – odată cu cel mai dur control la DNA!

Ingrid Mocanu aruncă o nouă bombă – 99% sunt înscenări, e cea mai importantă modalitate de a exercita presiune pentru ca oameni nevinovați să fie condamnați”

 Cunoscuta juristă Ingrid Mocanu aruncă o nouă bombă — și de data asta către DNA. Preluând cifra prezentată de adjunctul DNA, procurorul Marius Iacob — 300 de dosare la DNA privind magistrații! — avocata afirmă că aceste dosare sun false. Nu toate… ci doar „99% sunt false”, a declarat Ingrid Mocanu.

„Poate cea mai importantă modalitate de a exercita presiune asupra judecătorilor pentru a da soluție de condamnare a fost aceasta, construirea unor dosare”, spune Ingrid Mocanu.

Dar, spune Ingrid Mocanu, procurorii „fabricau ei probe”, dar asta nu ar fi fost suficient ca „oameni nevinovați să fie condamnați”.

„Trebuiau să aibă judecători care să le pună în practică înscenările și care să dea soluții cum voiau ei”, afirmă avocata, care explică și cum se ajungea la asta: „Prin împrietenire pe la sediile SRI, au și recunoscut asta, deși mult timp spuneau că nu”.

Este o cauză principală pentru care e necesară înființarea secției pentru cercetarea presupuselor abuzuri comise de magistrați.

„Eu sunt convinsă că din cele 300 de dosare, 99% sunt niște înscenări”, spune Ingrid Mocanu. „Sunt ținute acolo acele așa-zise dosare pentru ca magistratul să se simtă amenințat și să pronunțe soluții favorabile”, a declarat Ingrid Mocanu la România TV.

Cert este că existența acestor dosare de magistrați care zac în arhivele unor procurori (DNA) este imposibil de explicat. Și în cazul în care dosarul este clasat, și în cel în care este trimis în instanță, celeritatea în asemenea cauze este mai mult decât necesară.

Tot în contextul ideii avocatei Ingrid Mocanu, ar fi foarte necesar de văzut acele cazuri concrete din rapoartele periodice între SRI și instituțiile cu care au încheiat protocoale. Așa cum am mai spus, nu sunt chair partizanul ideii că protocoalele sunt o mare ilegalitate — în schimb aplicarea lor concretă ar putea să fi dus la abuzuri și ilegalități. Or, prin acele „cazuri concrete”, prevăzute în Protocoale, s-ar putea vedea exact ce s-a petrecut.

Reamintim că soliciatare avocatei Ingrid Mocanu vine în contextul în care Inspecția Judiciară a decis efectuarea unui „control thematic” la DNA, în perioada 1 august — 1 octombrie, în legătură cu dosarele care vizează magistraţi — deci în urma afirmației bombă prezentată de Marius Iacob.

„Inspecţia Judiciară, prin inspectorii de la Direcţiile de inspecţie judiciară pentru procurori şi, respectiv, judecători, va efectua, în perioada 1 august — 1 octombrie 2018, un control tematic comun privind respectarea principiilor generale care guvernează activitatea Autorităţii Judecătoreşti în cauzele de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie vizând magistraţi sau în legătură cu acestea. Verificările vizează perioada 1 ianuarie 2014 — 30 iulie 2018”.

Tot în comunicatul IJ se precizează că Raportul va fi înaintat către CSM până la 5 noiembrie 2018.

Reamintim că înfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie în cadrul Parchetului General duce la modificarea competenţei DNA cu privire magistrați, dar și la obligaţia DNA „de a înainta cauzele în care sunt cercetaţi magistraţi, la momentul în care Secţia PG devine operaţională”.

Sursa: https://ro.sputnik.md/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *