Ingrid Mocanu răbufnește, s-a săturat: „E doar vina lui, tăiatul de porci tâmpește!”

„În loc să înțeleagă pe ce lume trăiesc, au impresia că dacă s-au pupat în bot unul cu altul pe la viluțe chiolhănești vor sări tovărășeii lor în foc să îi salveze”.

BUCUREȘTI, 22 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Ingrid Mocanu a fost prima personalitate care a luat atitudine critică după decizia instanței în cazul lui Liviu Dragnea. De fapt, cunoscuta juristă nu a făcut decât să rămână pe drumul pe care-l urmează de ani de zile — schimbarea legilor Justiției din paradigma sistemului băsist în cadrul normelor din statele europene, dar și aplicarea hotărârilor CCR în domeniu.

Ingrid Mocanu a militat timp de doi ani, în stilul său clar, profesionist, direct încercând să conștientizeze clasa politică, mai ales Coaliția. Din nefericire și din acest motiv, Ingrid Mocanu are tot dreptul să fie furioasă și să-l acuze pe Dragnea de nenorocirea în care a ajuns — și în care se află și alții.

„Dragnea este singurul vinovat de ceea ce i se întâmplă”, a declarat imediat după pronunțarea sentinței. „A avut aproape doi ani să schimbe nenorocirea asta de legislație cu abuzul în serviciu și nu a făcut nimic. Plâng oameni în pușcării, oameni nevinovați condamnați pentru că unui procuror i s-a părut sau a apreciat el ceva pentru care NU avea competențe”.

Dragnea își merită soarta, a conchis reputata juristă, în direct, la emisiunea Alessandrei Stoicescu.

Ceva mai târziu, în noapte, Ingrid Mocanu a reluat subiectul și pe Facebook, de data asta în stilul săi vituperant, binecunoscut. Iată un pasaj care merită savurat integral:

„Vreți și cu Dragnea? Nasol, #băbăieți! Tăiatul de porci și șoriciadele te tâmpesc, jur. Ăștia, sclavi ai Sistemului, în loc să înțeleagă pe ce lume trăiesc, au impresia că dacă s-au pupat în bot unul cu altul pe la viluțe chiolhănești vor sări tovărășeii lor în foc să îi salveze… m-am săturat de câte astfel de specimene stupide am văzut”.

Apoi, Ingrid Mocanu a reluat tema greșelii lui Dragnea — care îi afectează și pe alții.

„Suferințele celor închiși pe nedrept și lacrimile familiilor lor se plătesc până la urmă, domnule Dragnea!”, scrie Ingrid Mocanu. „E nasol cu abuzul, domnule Dragnea!”

Iar în final, Ingrid Mocanu își spune povestea — demersul ei de aproape doi ani: „Nimeni nu are nimicuța prin dosare, zău… așa cum repet ca un tonomat stricat de mai bine de un an, pe oriunde mă primește câte cineva să mă văicăresc:)”

„Deșteaptă-te, române… în ceasul al treisprezecelea!”, cere, simplu, în concluzie, Ingrid Mocanu. Cui cere? Lui Liviu Dragnea… puțin probabil, cred că temperamentala profesionistă a dreptului s-a săturat — așa cum, de altfel, mărturisea mai sus.

Sursa: https://ro.sputnik.md/politics/20180622/20015997/ingrid-mocanu-condamnare-dragnea-vinovat.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *