Intervenţii ISU Giurgiu 07.04.2018 – 11.04.2018

În perioada 07.04.2018 –11.04.2018, subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu au intervenit la 71 situații de urgență, astfel:
– 52 intervenții ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost:hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme.
-1 intervenţie- incendiu vegetație uscată – localitatea Găiseni;
-1 intervenţie- incendiu vegetație uscată – localitatea Călugăreni;
-1 intervenţie- incendiu locuință- localitatea Dărăști Vlașca;
-1 intervenţie- incendiu anvelope- localitatea Bănești;
-1 intervenţie- incendiu vegetație uscată – localitatea Putineiu;
-1 intervenţie- degajare tencuială – municipiul Giurgiu;
-1 intervenţie- incendiu vegetație uscată – localitatea Domnești;
-1 intervenţie- incendiu locuință- localitatea Joița;
-1 intervenţie- deblocare autoturism- localitatea Prundu;
-1 intervenţie- incendiu autoturism- localitatea Mihăilești;
-1 intervenţie- incendiu locuință- localitatea Vânătorii Mici;
-1 intervenţie- sablare carosabil- A1, km 23;
-1 intervenţie- salvare animale- localitatea Ogrezeni;
-1 intervenţie- sprijin SAJ- municipiul Giurgiu;
-1 intervenţie- incendiu autoturism- localitatea Vânătorii Mici;
-1 intervenţie- accident rutier- localitatea Bolintin Deal;
-1 intervenţie- incendiu vegetație uscată – localitatea Brăniștari;
-1 intervenţie- accident rutier- localitatea Ciorogârla;
-1 intervenţie- incendiu vegetație uscată – localitatea Bolintin Vale.

În perioada 07-10.04.2018, ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui număr de șase incendii de vegetație uscată. Incendiile s-au manifestat în localitățile Domnești, Putineiu, Găiseni, Brăniștari, Bolintin Vale și Călugăreni.
În data de 07.04.2018, ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru salvarea unui câine căzut într-o fântână. Pompierii au acționat pentru scoaterea în siguranță a patrupedului și eliberarea acestuia în mediul său natural.
În data de 07.04.2018, ora 22:47, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Dărăști Vlașca pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă aparținând Punctului de Lucru Călugăreni și Gărzii de Intervenție Mihăilești. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars două anexe gospodărești care conțineau aproximativ patru m.c. de lemn, table și material plastic, podul și acoperișul pe o suprafață de aproximativ 50 mp. Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.
În data de 07.04.2018, ora 22:47, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea localitatea Bănești pentru stingerea unui incendiu de cauciucuri. În urma incendiului au ars 15 anvelope și un m.c. de lemn.
În data de 08.04.2018, ora 14:14, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru degajarea unor elemente de tencuială desprinse de pe fațada unui bloc. La sosirea echipajului de pompieri, bucățile de tencuială erau căzute peste un autoturism, acestea avariindu-i capota și aripa față, dreapta.
În data de 08.04.2018, ora 23:29, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Joița pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă aparținând Detașamentului de pompieri Bolintin Deal. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars un pat, o masa, un dulap, trei uși din lemn, articole textile și un aragaz. Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.
În data de 09.04.2018, ora 15:14, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Prundu pentru deblocarea unui autoturism blocat în noroi.
În data de 09.04.2018, ora 12:40, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Mihăilești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă aparținând Gărzii de Intervenție Mihăilești. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars materialele plastice din compartimentul motor. Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.
În data de 09.04.2018, ora 19:38, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Vânătorii Mari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă aparținând Gărzii de Intervenție Roata de Jos. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia a ars acoperișul casei în totalitate. Cauza probabilă a producerii incendiului: foc deschis.
În data de 09.04.2018, ora 20:50, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină pe A1, km. 23 în cazul producerii unui accident rutier. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă aparținând Detaşamentului de pompieri Bolintin Deal. Echipajul de pompieri prezent la fața locului a asigurat zona și a acționat pentru sablarea carosabilului.
În data de 09.04.2018, ora 09:10 , I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru transportul unei persoane de la locuința acesteia la ambulanța SAJ.
În data de 10.04.2018, ora 08:52, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Vânătorii Mici pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă aparținând Detașamentului de pompieri Bolintin Deal. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia a ars în totalitate autoturismul. Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.
În data de 10.04.2018, ora 14:26, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Bolintin Deal în cazul producerii unui accident rutier. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă aparținând Detaşamentului de pompieri Bolintin Deal. În urma impactului a rezultat o victimă încarcerată. Echipajul prezent la fața locului a acționat pentru descarcerarea victimei și predarea acesteia ambulanței SAJ.
În data de 10.04.2018, ora 23:29, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Bolintin Deal în cazul producerii unui accident rutier. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă aparținând Detaşamentului de pompieri Bolintin Deal. Un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat în șantul de pe marginea șoselei. Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor PSI și pentru repunerea autoturismului pe șosea.

-RECUNOAȘTERE ÎN TEREN- LOCALITATEA GOSTINU- BISERICA SF. NICOLAE;
– RECUNOAȘTERE ÎN TEREN- LOCALITATEA SINGURENI- BISERICA SF. CONSTANTIN ȘI ELENA;
– RECUNOAȘTERE ÎN TEREN- LOCALITATEA BĂNEASA- BISERICA ADORMIREA MAICII DOMNULUI;
– RECUNOAȘTERE ÎN TEREN- LOCALITATEA GHIMPAȚI- BISERICA SF. NICOLAE.

Purtător de cuvânt: Lt. Neguț Florin

Redacția publicației Reflectorul de Sud mulțumește pe această cale ISU Giurgiu pentru deschiderea, profesionalismul și promptitudinea de care dă dovadă, furnizându-ne aceste informații importante, pe care cetățenii trebuie să le cunoască.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *