Intervenții ISU Giurgiu 26.01.2018 – 29.01.2018

În perioada 26.01.2018 – 29.01.2018, subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu au intervenit la 23 situații de urgență, astfel:

– 17 intervenții  ale  Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost:hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme. – 1 intervenție- incendiu locuință- localitatea Pietrele;- 1 intervenție- incendiu locuință – municipiul Giurgiu;- 1 intervenție- incendiu locuință- localitatea Cetatea;- 1 intervenție- incendiu locuință- localitatea Poenari;- 1 intervenție- incendiu tomberon- localitatea Cornetu;- 1 intervenție- incendiu locuință- localitatea Bolintin Deal;

În data de 26.01.2018, ora 16: 10,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Pietrele pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă aparținând Punctului de Lucru Greaca. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars electrocasnice, mobilierul și acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 80 de mp.  Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum necurățat/defect.

În data de 26.01.2018, ora 17: 10,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă aparținând Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 2 mp. astereală din lemn.  Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum necurățat/defect.

În data de 27.01.2018, ora 15: 46,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Cetatea pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă aparținând Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars tocăria din lemn, o masă și doi acumulatori auto.  Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.

În data de 27.01.2018, ora 18: 11,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Poenari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia a ars funinginea depusă în interiorul coșului de fum.  Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum necurățat/defect.

În data de 28.01.2018, ora 10: 05,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Cornetu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pubelă de gunoi.

În data de 28.01.2018, ora 17: 45,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Bolintin Deal pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Bolintin Deal. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia a ars funinginea depusă în interiorul coșului de fum.  Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum necurățat/defect.

Echipajele subunităților din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu au executat trei exerciții cu forțe și mijloace în teren având ca scop pregătirea personalului în vederea cunoașterii riscurilor asociate  obiectivelor din raioanele de intervenție, precum și educarea și instruirea utilizatorilor asupra modului de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență.

-EXERCIȚIU CU FORȚE ȘI MIJLOACE ÎN TEREN- PRIMĂRIA VĂRĂȘTI – LOCALITATEA VĂRĂȘTI;

-EXERCIȚIU CU FORȚE ȘI MIJLOACE ÎN TEREN- S.C. MEGA IMAGE S.R.L- LOCALITATEA ROATA DE JOS;

-EXERCIȚIU CU FORȚE ȘI MIJLOACE ÎN TEREN- LICEUL TEHNOLOGIC TIU DUMITRESCU- LOCALITATEA MIHĂILEȘTI.

COMPARTIMENTUL  INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Purtător de cuvânt: Lt. Neguț Florin

Redacția publicației Reflectorul de Sud mulțumește pe această cale ISU Giurgiu pentru deschiderea, profesionalismul și promptitudinea de care dă dovadă, furnizându-ne aceste informații importante, pe care cetățenii trebuie să le cunoască.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *