Iohannis, despre lipsa manualelor de Limba Română pentru elevii de clasa a VIII-a

Klaus Iohannis a vorbit, la Palatul Cotroceni, despre lipsa manualelor pentru elevi. O mare problemă este la clasa a VIII-a, unde nici nu a fost demarată licitația pentru manualul de Limba Română, deși Ludovic Orban avea obligația să facă asta.

Klaus Iohannis

”Este o problemă care mi s-a adus la cunoștință și, evident, sunt nemulțumit. Nemulțumirea mea nu se leagă punctual asupra cuiva care nu a reușit să contracteze manualul. Întregul sistem pare că nu funcționează. Uitați-vă la tot felul de achiziții care nu au putut fi făcute pentru că metodele birocratice sunt atât de complicate încât până și Guvernul se găsește în imposibilitate de a achiziționa tablete. Totuși, nu e vorba despre o rachetă cu care se zboară pe Marte, este vorba despre niște tablete cu care să învețe copiii care nu pot merge fizic la școală.

Cred că întregul sistem de achiziții trebuie reevaluat și trebuie găsite metodele prin care achizițiile să fie corecte. Rezultatul să fie contestabil, dar totul să se petreacă într-un termen rezonabil de scurt și astfel de probleme vor putea să fie eliminate.

Nu încerc să iau partea cuiva, dar problema cu manualele nu este nouă, este o veșnică problemă și ne arată că întreg sistemul este prost gândit și nu funcționează. Am pretenția ca, după alegerile parlamentare, să ne apucăm serios de treabă, nu doar să implementăm generic ”România educată”, ci să găsim metodele cele mai bune de a face procedurile de achiziții corecte și să fie finalizate în timp previzibil și util pentru a pune manualul pe banca elevului.

Acest guvern nu a fost pus în funcțiune pentru a învinge un sistem moștenit. A fost pus să gestioneze treburile publice până la alegerile parlamentare, să aprobe bugetul, să rezolve problemele curente. Le-a rezolvat pe acestea, s-a ocupat de pandemie, de rezolvarea problemelor ocazionate de începutul anului școlar și de multe alte lucruri. Sunt convins că după alegerile parlamentare va exista un cadru parlamentar și guvernamental cu care, atunci, chiar putem să ne apucăm să rezolvăm ceea ce sunt rămâneri în urmă sistemice create de PSD”, a declarat Klaus Iohannis, scrie stiripesurse.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *