Iohannis: „Luni sau marţi voi anunţa numele noului prim-ministru”

După consultările de azi avute cu partidele politice parlamentare, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că luni sau marţi va anunţa numele noului premier.

Acesta îi va succeda la Palatul Victoria cabinetului condus de Viorica Dăncilă, demis ieri prin adoptarea unei moţiuni de cenzură împotriva sa.
De la consultările de azi au lipsit reprezentanţii PSD, deşi Viorica Dăncilă anunţase, iniţial, că va da curs invitaţiei şefului statului.

Întrucât, dintre toate partidele parlamentare, numai PNL s-a arătat dispus să preia guvernarea, viitorul Guvern va fi unul „al PNL sau în jurul PNL”, a mai precizat preşedintele.

De asemenea, acesta a mai dat asigurări că în nicun caz nu se vor face tăieri de pensii și salarii, în sectorul bugetar.

„Avem nevoie urgent de un guvern care să asigure corectitudinea alegerilor prezidențiale, să pregătească bugetul 2020, un guvern care închide cu responsabilitate bugetul 2019”, a mai spus preşedintele.

El a avertizat, însă, guvernul demis al PSD, care asigură interimatul până la învestirea unui nou executiv, „să nu cheltuie banii românilor în această fază de interimat”.

sursa : presidency.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *