Iohannis: Mi s-ar părea total aiurea ca PSD să mai vină cu rediscutarea moţiunii sau cu o nouă moţiune

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în contextul deciziei CCR, că i s-ar părea „total aiurea” ca PSD să vină în Parlament cu rediscutarea moţiuni de cenzură sau să depună un nou astfel de demers.

Klaus Iohannis

„O astfel de decizie (a CCR – n.r.) nu este de natură să aducă o stabilitate suplimentară în comportamentul politicienilor noştri naţionali, dar, pe de altă parte, o moţiune, dacă vine din anterioara sesiune extraordinară sau dacă se depune una acum, este de o inutilitate clasică între timp şi am mai spus asta. Şi acea moţiune a fost de o inutilitate clasică, s-a făcut de râs PSD fiindcă nu a reuşit nici măcar să adune cvorumul pentru un vot. Mi s-ar părea de data aceasta total aiurea să mai vină cu rediscutarea aceleiaşi moţiuni sau cu o nouă moţiune, dar dacă vor, atunci cu siguranţă au instrumentele să promoveze un astfel de demers”, a spus şeful statului într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.

Marţi, Curtea Constituţională a României a stabilit că nu există conflict juridic între Guvern şi Parlament ca urmare a depunerii unei moţiuni de cenzură în sesiune extraordinară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *