Jill Biden, impresionată de copiii ucraineni refugiați și de mamele lor: „Sunteți femei incredibile! Mulțumesc, România, pentru cum i-ați primit!”

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, şi soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis, au ajuns, sâmbătă, la Şcoala Gimnazială „Uruguay” din Sectorul 1 al Capitalei, care găzduieşte elevi ucraineni refugiaţi.

„Cu toate sunteți femei incredibile care ați făcut totul, împreună, ceea ce fac numai mamele. Văd o mare putere și rezistență și sprijinul românilor, pentru că vă primesc în casa lor. 

Este incredibil cum ați venit cu toate propunerile pentru o structură scolara pentru copiii voștri. Sunt norocoși că vă au ca mame.

Mulțumesc, România, pentru cum i-ați primit!”, a declarat Jill Biden la întâlnirea cu mamele ucrainene, alături de Carmen Iohannis. 

 

Jill Biden, la București. IMAGINI în premieră cu Prima Doamnă a SUA, alături de Carmen și Klaus Iohannis – FOTO

Participă la această întâlnire ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, însărcinatul cu afaceri ad-interim al SUA în România, David Muniz, secretarul de stat adjunct pentru Afaceri europene şi eurasiatice Karen Donfried, fostul ambasador american la Bucureşti (2009 – 2012) Mark Gitenstein, în prezent ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, şi soţia acestuia, Elizabeth Gitenstein, consilierul prezidenţial Ligia Deca.

Jill Biden şi Carmen Iohannis vor vorbi cu mame ucrainence şi cadre didactice: Svitlana Salamatova – profesoară, Anastasia Konovalova – profesoară, Anna Sushko – profesoară şi mamă, Svitlana Gollyak – mamă.

Prima Doamnă a Statelor Unite este însoţită în această călătorie, în România, de secretarul de stat adjunct pentru Afaceri europene şi eurasiatice Karen Donfried. Din delegaţia care o va însoţi pe Jill Biden în România vor face parte, de asemenea, fostul ambasador american la Bucureşti (2009 – 2012) Mark Gitenstein, în prezent ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, şi soţia acestuia, Elizabeth Gitenstein.

Vizita în România este parte a unei deplasări de patru zile pe care Prima Doamnă a SUA o efectuează în ţara noastră şi Slovacia pentru a sublinia angajamentul Statelor Unite pentru refugiaţii ucraineni.

Prima Doamnă a ajuns în București sâmbătă.

Jill Biden în România. Întâlnire de gradul zero, ASTĂZI, la București, între Prima Doamnă a SUA și Carmen Iohannis

Știre preluata de la Realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *