Kovesi revocare/ Dăncilă suspendare. Chirieac, ipoteze fulminante

Analistul Bogdan Chirieac a evaluat situaţia politică din România din ultimele zile, într-un comentariu, sâmbătă, la România Tv.

Unul dintre punctele abordate a fost cel al plângerii penale depuse de Ludovic Orban la adresa Vioricăi Dăncilă şi răspunsul aşteptat de la SRI:

„SRI nu are documente. Sigur… este o analiză. Pentru că dacă SRI avea documente că s-a comis înaltă trădare le dădea direct la Parchet. Deci nu stăteau ei cu „fundul pe el”. SRI-ul a fost băgat în această chestiune de domnul Horodniceanu absolut gratuit. Deci SRI-ul n-are cu ce documente să vină. În acelaşi timp vă spun că se lucrează în dosarul acesta. Nu cu SRI-ul, căci SRI-ul nu a constatat înaltă trădare… sănătate, bucurie!” şi-a început analiza Bogdan Chirieac.

Subiectul cel mai fierbinte a fost revocarea procurorului şef al DNA, Laura Kovesi:

„Ştiţi bine că eu am susţinut şi am crezut cu mare putere că nu o va revoca pe doamna Kovesi, indiferent ce se va întâmpla. A fost vizita lui Wess Mitchell, înlocuitorul doamnei Nulan, un director din Departamentul de stat al SUA, şi întâlnirea unui emisar german. În aceste întâlniri s-ar fi discutat că un stat NATO şi UE trebuie să respecte Constituţia. Chiar şi de către preşedintele acestui stat. Aici s-a deschis o portiţă, zic eu, pentru revocarea doamnei Kovesi şi trecerea dânsei în funcţia de consilier cu rang de ministru. Ţinând seama că este o decizie politică, pe care o ia o singură persoană şi anume preşedintele, Iohannis poate să nu ţină seama de ce s-a discutat. Eu nu ştiu dacă o revocă sau nu, astăzi când vorbim”, a declarat Bogdan Chirieac.

Suspendare Dăncilă

„În privinţa doamnei Dăncilă, văd că lumea s-a deranjat cu înalta trădare. A fost o reacţie pe canale diplomatice – e stupid, nu? să spui că fac înaltă trădare fiindcă pentru că sunt aliat cu Statele Unite şi Israel. Au lăsat-o mai jos, acum văd că a reapărut cu mare putere şi este un dosar la care se lucrează. Deci eu cred că preşedintele o va suspenda pe doamna Dăncilă. Ca reacţie, nu cred că PSD-ALDE îl poate suspenda pe preşedintele Iohannis”, a spus comantatorul politic.

Un alt subiect abordat a fost posibila rupere a Coaliţiei de guvernare şi o eventuală refacere a ei cu partidul lui Ponta:

Ruperea Coaliţiei de guvernare

„Nu este posibil acest lucru. Victor Ponta îşi promovează propriul partid, e firesc să facă asta şi, între ce politicieni sunt acum, dânsul vorbeşte cel mai bine. Guvernul PSD nu poate fi dat jos politic. El poate fi dat jos printr-o manevră securistă… cu suspendarea doamnei Dăncilă, cu haos, poate îl mai arestează o dată pe Dragnea, cu şapte dosare etc. Deci, într-o zonă din asta de tangaj mare, eventual, s-ar putea face ceva. Politic, nu pică”, susţine Bogdan Chirieac.

„Eu cred că, politic, Iohannis nu vrea s-o revoce pe Kovesi. Nu ştiu dacă presupusele presiuni externe i-au schimbat opinia. Dacă n-o revocă pe doamna Kovesi, eu nu cred că PSD-ALDE va începe procedura de suspendare a domnului Iohannis. Dar, zic eu, el nu vrea acest lucru (revocarea – n.r.), pentru că pierderea politică, din colţul în care s-a fixat, ar fi uriaşă şi ar scăpa în câştigător domnul Dacian Cioloş, pregătit pentru acest lucru şi care oricum se află în faţa domnului Iohannis”, şi-a încheiat intervenţia Tv analistul politic Bogdan Chirieac.

Sursa: www.dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *