La 100 de ani de la Marea Unire, 2.418 de școli au toaleta în curte

La 100 de ani de la Marea Unire, 2.418 de școli au toaleta în curte, la 100 de ani de la Marea Unire în România avem 2.418 unităţi şcolare cu grupurile sanitare în exterior, iar problema ar fi rezolvată în următorii trei ani prin aplicarea programului de guvernare PSD-ALDE.

În clasamentul naţional, pe primul loc se află judeţul Vaslui cu 389 de şcoli cu wc-uri în curte, urmat de Suceava, cu 217 de şcoli, şi Botoşani, respectiv Iaşi, cu câte 207 şcoli fiecare.

La polul opus, se găsesc Ilfov (o şcoală), Mureş (două şcoli) şi Giurgiu (opt şcoli).

Absenţa grupurilor sanitare în interior este frecventă în regiunea Moldovei. În judeţele Vaslui şi Botoşani, aproximativ unul din trei elevi nu are acces la grupuri sanitare în interior. În judeţele Vrancea şi Teleorman, această problemă afectează aproape unul din patru elevi. Pe de altă parte, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Braşov au cele mai mari procente de unităţi de învăţământ cu toalete în interior.

Potrivit documentelor oficiale, prezentate de Ministerul Educaţiei, 56% dintre elevii din România învaţă în şcoli supraaglomerate, chiar dacă, în mediul urban, 46% dintre şcoli rămân cu locuri libere.

Mulțumiri domnului Mihai Tănăsescu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *