Laptop pentru elevii defavorizați ca să facă școala online. Mai e nevoie de votul senatorilor

Elevii defavorizați vor primi câte un laptop și o conexiune la internet din partea Guvernului pentru a putea desfășura lecțiile online. Decizia a fost luată miercuri de către Camera Deputaților în contextul pandemiei de coronavirus, dar mai are nevoie și de voturile din Senat, care este cameră decizională pentru această lege.

Legea adoptată de deputați se adresează elevilor care îndeplinesc condițiile pentru a primi bursă socială precum și cadrelor didactice. Proiectul de lege vizează modificarea Legii Educației Naționale în vederea adăugării echipamentelor de care au nevoie elevii și profesorii în timpul procesului de învățare, transmite publicația Știri pe Surse.

Laptop pentru elevii defavorizați. Proiectul de lege votat miercuri în Camera Deputaților se referă la dispozitive de tip laptop sau tabletă, conectate la internet, astfel încât procesul educațional să se poată desfășura și online. Proiectul merge la Senat, în calitate de for decizional.

„Asigură fiecărui cadru didactic și fiecărui elev care are dreptul la bursă de ajutor social un dispozitiv de tip laptop sau tabletă, conectat la Internet, pentru a putea participa la activitățile de e-learning desfășurate în afara orelor de la clasă”, se arată în legea adoptată.

Inițiativa legislativă a fost depusă la Parlament de deputatul PSD Roxana Mînzatu, care își motivează proiectul prin faptul că, în contextul actual generat de pandemia COVID-19, trebuie asigurată continuarea actului educațional.

”Sistarea activității la clasă a mutat procesul educațional integral în mediul online. Însă, la această ”școală online” nu au acces decât o parte dintre elevi. În lipsa unui computer sau a unei tablete, în lipsa conexiunii la internet, sute de mii de elevi din România sunt azi excluși total din procesul educațional. Din păcate, vorbim doar de o estimare, numărul exact al acestora fiind o enigmă chiar și pentru autorități”, susține alesul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *