Legenda Turnului Ceasornicului din Giurgiu pe care mulți nu o cunosc

Oricine are vreodată ocazia să treacă prin orașul Giurgiu, trebuie neapărat să vadă și Turnul Ceasornicului, situat în centru și înconjurat de un parc uriaș, de forma unei farfurii. Iată istoria incredibilă a acestuia.

Opera turcilor?

Despre apariția acestui turn unic în țară, părerile sunt împărțite. Dacă unii spun că acesta ar fi fost ridicat de o garnizoană germană, există zvonuri cum că turnul din Giurgiu ar fi opera turcilor.

De asemenea, se spune că acest incredibil turc ar fi de fapt construit de genovezi, care ar fi întemeiat totodată și orașul Giurgiu. Indiferent care ar fi adevărul, acesta rămâne unic în țară prin faptul că măsoară 22 de metri și este înclinat.

Legenda

Folosit ca punct de observație al fortificațiilor, iar mai târziu ca foișor de foc, despre Turnul din Giurgiu circulă o legendă care spune că sub acesta s-ar afla nenumărate tuneluri subterane. Interesant este și faptul că cercetătorii au descoperit la prima restaurare că vechiul mecanism al ceasornicului datează cel mai probabil de dinainte de Primul Război Mondial. Tot în acea perioadă se crede că au fost realizate și primele construcții în jurul turnului.

Este vorba de niște camere care au adăpostit de-a lungul timpului pompierii, poliția și primăria. Orașul Giurgiu mai păstrează și acum urmele cetății lui Mircea cel Bătrân, ruinele păstrând și acum forma din vechime a fortificației.

Sursa: secretele.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *