Leguma perfectă pentru vegetarieni. Te ajută să lupți cu cancerul

Leguma perfectă pentru vegetarieni este de ajutor și în lupta cu cancerul. Consumul acesteia, în felurite moduri, poate preveni mai multe boli grave.

Leguma perfectă pentru vegetarieni. Beneficii

Ciupercile comestibile sunt supranumite ”carnea pentru vegetarieni”. Acestea pot fi pregătite în multe moduri. De exemplu, la grătar, în tigaie alături de usturoi, în musaca de cartofi, ori umplute, la cuptor.

Consumul de ciuperci comestibile are numeroase beneficii. Luptă împotriva unor tipuri de cancer și reduc riscul de apariție a unor boli ce afectează memoria, aterosleroza și atacurile cerebrale.

”Ciupercile comestibile din soiul champignon conţin un procent semnificativ de oligoelemente (potasiu, seleniu, fosfor şi zinc). Aceste substanțe active reduc riscul de apariție a bolilor de memorie, aterosclerozei și atacurilor cerebrale.

De asemenea, ciupercile au virtuţi antitumorale şi imunologige, care sunt testate ştiinţific. Conţinutul bogat în vitamine din complexul B (100 grame) acoperă peste 30 % din doza zilnică necesară”, a explicat Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție.

Potrivit unor studii, ciupercile pot fi un aliat în lupta cu boli grave, precum: cancer de sân, cancer de prostată, colesterol ridicat, diabet sau probleme de imunitate.

Leguma perfectă pentru vegetarieni. Te ajută să lupți cu cancerul

Leguma perfectă pentru vegetarieni. Te ajută să lupți cu cancerul

Ce alte beneficii are consumul de ciuperci

Totodată, ciupercile conțin fibre bune, la fel ca spanacul, varza și alte legume, spre deosebire de fibrele conținute de cereale, ce, uneori, pot irita tubul digestiv. Astfel, ciupercile pot regla sistemul digestiv, ajută la menținerea sănătății intestinelor și pot preveni constipația.

În plus, acestea pot preveni tulburările digestive. Un compus important al ciupercilor este amidonul rezistent, adică un tip de zahar ce nu se distruge în timpul digestiei și ajunge intact in colon.

De asemenea, ciupercile pot fi consumate de bolnavii care au restricţii la consumul de sare, deoarece sunt puțin sărate. Magneziul, clorul, sodiul şi calciul sunt mai puţin reprezentate în compoziţia ciupercilor comestibile.

Ciupercile champignon pot fi consumate și de supraponderali, deoarece conţin puţine proteine -15 calorii la 100 de grame.

Vezi și: Pastă de ardei copți cu nuci. Rețeta inedită cu care îți impresionezi invitații

În plus, ciupercile pot regla tensiunea arterială. Anumite specii de ciuperci albe au o cantitate de potasiu mai mare decât o portocală.

Consumul de ciuperci este și un aliat al frumuseții. Aceste legume întăresc firul de păr și calitatea tenului, datorită vitaminelor D, B2 și B8.

De altfel, ciupercile combat carența alimentară. Acestea au puține calorii, dar o mulțime de vitamine și minerale: seleniu, cupru, vitaminele B2, B3 si vitamina D, între altele.

Ciupercile mai aduc unele beneficii importante pentru organism. Acestea sunt bogate în seleniu, ce susține activitatea glandei tiroide și a sistemului reproductiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *