Lider PSD, apel către toate partidele: Nu îi veți mai putea privi în ochi pe primari

Un lider social-democrat face un apel public către politicienii din celelalte partide, cărora le cere să se opună planurilor anunțate de Ludovic Orban, de a desființa Fondul de Dezvoltare și Investiții. Este vorba despre președintele PSD Timiș, Călin Dobra, care susține că, doar la nivelul județului Timiș, primari de la toate partidele au depus un număr de 120 proiecte de investiții care urmau să fie finanțate prin FDI, finanțarea  deja fiind asigurată de Guvernul Dăncilă.

”În calitate de președinte al Consiliului Județean Timiș, fac un apel public către toți liderii politici din Timiș să protesteze față de oprirea finanțărilor prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. Primii loviți sunt primarii și cetățenii din mediul rural. Deși s-au primit asigurări că nu se va trece la niciun fel de tăieri, iată că premierul desemnat le-a transmis senin primarilor că va desființa FDI”, a precizat Călin Dobra, într-o declarație postată pe pagina de Facebook.

”Știu că este campanie electorală, dar haideți să dăm dovadă de responsabilitate în fața oamenilor, în fața comunității locale și să le cerem împreună celor care vor să preia guvernarea să nu își bată joc de viitorul nostru. Și dacă nu vă pasă de viitorul timișenilor, măcar gândiți-vă dacă veți putea să îi priviți în ochi pe primarii dumneavoastră, după o asemenea decizie”, îi avertizează Dobra pe ceilalți președinți de organizații județene din Timiș.

Acesta susține că oprirea programului reprezintă un gest de iresponsabilitate politică, care îi afectează, în mod unitar, pe primarii din toate partidele și care lovește, în special, în comunitățile din mediul rural, acolo unde capacitățile de finanțare pentru lucrările de interes public sunt mai reduse.

Președintele CJ Timiș a explicat FDI este un instrument esențial pentru dezvoltarea comunităților locale, în special a celor cu posibilități reduse. Asta pentru că, spre deosebire de PNDL, unde primăria trebuie să asigure finanțarea și după recuperează banii, prin FDI este posibilă acordarea unui avans de 15% pentru demararea lucrărilor. Tot prin FDI se pot finanța lucrări rămase neexecutate în alte proiecte de investiții.

sursa :stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *