Lider PSD despre guvernul Orban: ”de paie, incompetent și de rea-credință”

După mai bine de 24 de ore de la demiterea profesorului Adrian Streinu Cercel din fruntea comisiei anti-COVID din Ministerul Sănătății, reacțiile continuă să apară. Ultima dintre ele și cea mai critică de până acum este a președintelui interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, care a făcut o postare în acest sens, pe pagina sa de Facebook.

”Mistificarea de la cel mai înalt nivel o cred doar cei care au făcut-o! Sunt sigur că oamenii au văzut singuri adevărul. La fel, cum am văzut că, în #Românianormală condusă de liberali, specialiștii încurcă.

Pentru că specialiștii nu fac jocul unui guvern de paie, incompetent și de rea-credință, pentru că specialiștii au curajul să spună adevărul, pentru că specialiștii nu pot fi controlați! Și, de aceea, trebuie înlocuiți cu politruci…” afirmă Marcel Ciolacu.

Postarea, însoțită de o fotografie cu un citat din declarația lui Ciolacu critică nu doar demiterea doctorului Streinu Cercel, ci întreaga suită de măsuri luate de Cabinetul Orban, în lupta împotriva Coronaviruslui, începând cu numărul mic de teste aplicate populației, subiect care a stârnit multe controverse, încă de la izbucnirea epidemiei în România.

„Politrucii PNL nu suportă specialiștii care spun adevărul! De asta a fost demis profesorul Streinu-Cercel!

La noi, profesorul Streinu-Cercel- cel care a propus testarea prin sondaj, tocmai a fost demis. Nu pentru că i s-ar reproșa ceva în activitatea sa de specialist. Ci pentru că, în urmă cu trei luni, atunci când toată lumea – mai puțin președintele Iohannis și PNL! – era speriată de ce urma să vină, Streinu-Cercel a propus un plan de măsuri, un plan ce nu s-a aplicat vreodată, deci fără urmări.

Mai mult, inclusiv public, i s-a reproșat delictul de opinie, deoarece același profesor Streinu-Cercel a avut curajul să le-o spună verde-n față că în România nu se testează! Nu pentru că nu am avea capacitate, ci pentru că Guvernul NU VREA! De asta l-au și înlocuit cu o persoană care a spus că statul român testează și așa prea mult.”

Vă reamintim că medicul Adrian Streinu Cercel a fost demis, ieri, de Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în urma unor declarații făcute de fostul șef al comisiei anti-Covid, potrivit cărora persoanele care au depășit vârsta de 65 de ani ar trebuie izolate departe de familie pentru o perioadă de trei luni de acum înainte, pentru a-i feri de contaminarea cu COVID_19. Declarațiile lui Cercel au fost aspru criticate atât de premierul Ludovic Orban, cât și de președintele României, ambii spunând că o astfel de măsură nu a fost niciodată luată în calcul de către factorii de decizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *