Liderul AUR, George Simion, mesaj surprinzător. Ce a putut să spună despre Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din partid

George Simion, copreședinte AUR, a transmis un mesaj surprinzător, după ce Diana Șoșoacă a fost dată afară din partid. Declarația acestuia vine în contextul în care colegul său de la conducerea formațiunii politice, Claudiu Târziu, a spus că nu înțelege valul de nemulțumire ce a apărut după excluderea avocatei devenită senatoare.

George Simion: ”Vor să ne rupă, să ne cumpere”

În primul rând, George Simion a acuzat că se încearcă o dezbinare a partidului, prin diferite mijloace, inclusiv prin oferirea unor sume mari de bani. Apoi, copreședintele AUR a adăugat că formațiunea politică pe care o conduce, alături de Claudiu Târziu, se dezice de oameni cu probleme penale și a vorbit despre ”cazul aparte” pe care-l reprezintă excluderea Dianei Șoșoacă din partid. El a precizat că o va susține pe avocata devenită senatoare, chiar dacă ea nu s-a înțeles cu unii dintre colegii ei.

”Vor să ne rupă, să ne corupă, să ne cumpere, dar eu nu sunt de vânzare. Au încercat cu zeci de mii de euro să ne ia parlamentari și vor crearea unei grupări distincte. Pentru asta au apelat la orice au putut: la bani, la certuri între noi, la dezbinare, la intrigi. Eu i-am propus Dianei să candideze pe listele AUR, la Iaşi! (…) Diana este în Parlamentul României chiar dacă nu s-a înțeles cu unii colegi. Diana Şosoacă va rămâne senator, independent. Aşa cum am susţinut-o în aceste luni, pentru că au venit mulţi să încerce să mă influenţeze pe mine, să lovească în ea, pe inițiativele corecte și în lupta cu grupurile mafiote o să o susţin. E important să ne continuăm calea noastră politică. (…) Este important să rămânem uniţi, să rămânem împreună. (…) Ne vom dezice în continuare de orice om cu probleme penale, cu sânge pe mâini”, a spus George Simion, într-un clip publicat pe Facebook.

Liderul AUR, George Simion, mesaj surprinzator. Ce a putut sa spuna despre Diana Sosoaca, dupa ce a fost data afara din partid
Captura din clipul in care George Simion isi declara sustinerea pentru Diana Sosoaca

Claudiu Târziu, despre excluderea Dianei Șoșoacă din AUR

Pe de altă parte, celălalt lider al AUR, Claudiu Târziu, problema persoanelor care acuză partidul de separarea de Diana Șoșoacă este aceea că au o ”perspectivă eronată”. Mai exact, acești cred că fără ”această suprapunere ne află în plină tragedie națională”. El a adăugat că această formațiune politică nu este reprezentată de o singură persoană, ci de toți cei care lucrează în sensul valorilor și principiilor acesteia.

”Cît despre opinia că despărţirea AUR de d-na Şoşoacă ar fi o nenorocire, să nu ne pierdem cu firea. Diferenţele dintre noi erau ireconciliabile şi, în ciuda preţuirii mele pentru anumite calităţi ale domniei sale, precum şi a tentativelor de a ajunge la o modalitate de colaborare convenabilă ambelor părţi, ruptura nu a putut fi evitată. Însă, dacă dn-a Şoşoacă e sinceră în demersul său politic, nu înseamnă că nu ne vom regăsi pe aceleaşi baricade ale interesului naţional pe mai departe. Doar că vom fi separaţi.”, a scris Claudiu Târziu pe Facebook.

Claudiu Târziu: ”Regulile AUR o incomodau pe Diana Șoșoacă”

Mai mult, Claudiu Târziu a scris că regulile AUR o incomodau pe Diana Șoșoacă și că, astfel, prin această despărțire, avocata devenită senatoare a câștigat o libertate de manifestare mai mare. El a precizat că nu vede nicio tragedie în ceea ce s-a petrecut și că nu înțelege patima declanșată între susținătorii partidului și ai senatoarei care a rămas pe cont propriu.

”În felul acesta, d-na Şoşoacă şi-a cîştigat o mai mare libertate de manifestare, pentru că, în mod evident, regulile partidului o incomodau, iar AUR îşi va putea derula mai departe proiectul politic potrivit strategiei, stilisticii şi normelor sale. S-ar zice că toată lumea va fi mai în largul ei. Trebuie spus că o astfel de acţiune separată în Parlament era prevăzută încă de la început, de cînd am făcut înţelegerea electorală cu PNR, din partea căreia a venit pe listele noastre şi vocala senatoare. Era o posibilitate care a devenit realitate. Să ne întorcem, aşadar, la treabă”, a mai scris Claudiu Târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *