LOVITURĂ GREA pentru procurorul Onea de la DNA Ploiesti! Tribunalul București a cerut DESECRETIZAREA listei cu martori

Judecătoarea Brandușa Elena Gheorghe de la Secția penală a Tribunalului București le-a cerut procurorilor Lucian Onea și Cerasela Răileanu de la DNA Ploiești desecretizarea listei de martori cu identitate protejată folosiți în dosarul Anei Maria Patru.

În acest sens, există indicii că procurorii au atribuit identități fictive unor persoane care aveau și o altă calitate în cazuă, scrie Lumea Justiției.

Totodată, judecatoarea Brandușa Elena Gheorghe, de la Tribunalul București, a admis și celelalte cereri formulate la termenul trecut avocații Anei Maria Pătru, Cristi Ene, Eliza Ene Corbeanu si Daniel Tiliciu, și a dispus ca, până la urmatorul termen de judecată, DNA și SRI să comunice dacă au colaborat în dosarul ex-șefei AEP Ana Maria Patru.

De asemenea, Irina Socol, denunțător în cauză, a fost citată cu mandat, la următorul termen urmând să fie adusă cu poliția, având în vedere că nu s-a prezentat la ultimele termene de judecată.

Lumea Justiției precizează că „desecretizarea martorilor cu identitate protejată se dispune, în general, atunci cand instanța, în timpul cercetării judecatorești, are dubii cu privire la credibilitatea mărturiilor acestora”.

Astfel, urmarind respectarea principiului loialității administrării probațiunii testimoniale anonime, este important de dezvaluit un episod din timpul procesului care, poate sta la baza deciziei de astazi a Tribunalului Bucuresti.

Sursa: www.evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *