Lovitură pentru Liviu Dragnea! A pierdut procesul împotriva Comisiei

Chiar dacă a ajuns la Tribunalul UE, Liviu Dragnea nu a câștigat procesul așa cum spera. Judecătorii au hotărât că cererea formulată de el este inadmisibilă.

Liviu Dragnea a cerut anularea Deciziei OCM(2018) 20575  și obligarea Comisiei la plata cheltuielilor de judecată. Totuși, cererea lui Dragnea a fost respinsă. Mai mult decât atât, instanța a decis că toate costurile de judecată vor fi suportate de fostul lider PSD.

„În lumina celor de mai sus, acțiunea (introdusă de Liviu Dragnea – n.r.) este respinsă ca inadmisibilă în întregime, fără a fi necesar să se aprobe cererea reclamantului de a organiza un proces”, se arată în decizia Tribunalului UE, potrivit digi24.ro.

Judecătorii UE au afirmat că fostul lider PSD, nu poate susține că refuzul OLAF de a deschide o investigație care să vizeze ancheta inițială din cazul Tel Drum îi afectează drepturile.

În 2018, Liviu Dragnea a atacat la Tribunalul UE, un răspuns primit din partea Comisiei Europene. El a făcut o plângere împotriva modului în care s-a făcut raportul OLAF. Din cauza acestui raport a apărut dosarul de corupție Tel Drum.

Liviu Dragnea a fost nevoit să atace în mod indirect raportul OLAF.  Deoarece ce termenul legal pentru depunerea plângerii trecuse. Dragnea a motivat că OLAF nu i-a acordat prezumția de nevinovăție și că nu i s-a respectat dreptul de a fi audiat.

Dragnea a fost pus sub urmărire penală în cazul Tel Drum

În 2018, DNA l-a pus pe Liviu Dragnea sub urmărire penală. El a fost acuzat pentru că a constitui un grup infracțional organizat în dosarul Tel Drum. Dosarul s-a bazat pe raportul OLAF și nu a fost finalizat până în prezent cu o trimitere în judecată.

Procurorul-şef DNA, Crin Bologa a dezvăluit că cercetările în cazul Tel Drum au fost oprite pe durata stării de urgență pentru a respecta prevederile decretului prezidențial.

OLAF a descoperit că frauda cu fonduri europene făcută în România este cea mai mare din UE, din cadrul celor 11 anchete efectuate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *