Ludovic Orban a anunțat oficial că intenționează să taie pensiile

Ludovic Orban, președintele PNL și premierul desemnat de Iohannis a anunțat oficial că intenționează să taie pensiile, prin aplicarea principiului că TOATE VENITURILE TREBUIE IMPOZITATE.

Declarație Orban: „Orice venit trebuie impozitat. Există alte măsuri care pot să atragă voturi, nu trebuie să apelăm la aceste tertipuri populiste”. Asta înseamnă inclusiv impozitarea pensiilor mai mici de 2.000 lei, care în prezent sunt scutite de impozit prin decizia Guvernării PSD.

De asemenea, declarația lui Orban implică reintroducerea pentru toate pensiile obligația de plată a cotei de 5,5% reprezentând CASS. (PSD a scutit pensionarii de plata acestei taxe).

În opinia premierului desemnat, scutirile de taxe și impozite acordate de PSD pensionarilor reprezintă doar „tertipuri populiste”.

Prin urmare, PNL recunoaște oficial că va tăia pensiile sub 2.000 lei cu aproape 15%, iar pe toate celelalte cu 5,5%.

Declarația lui Orban arată că nu putem avea încredere în Klaus Iohannis atunci când le spune românilor că nu le vor fi tăiate pensiile și salariile.

Iohannis a spus doar că nu le va tăia, dar nu a negat că le va impozita, cum spune acum Orban. Rezultatul este însă același: mai puțini bani în buzunarele românilor!

Niculae Badalau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *