Ludovic Orban a spus că toate instituțiile vor aplica amenzi pentru nerespectarea restricțiilor din starea de alertă

Ludovic Orban a spus că toate instituțiile statului vor aplica amenzi pentru cei 2% din locuitorii Românie care refuză să se conformeze regulilor din starea de alertă. Chiar dacă amenzile sunt mai mici, acestea se vor aplica, a mai spus prim-ministrul, care a atras atenția instituțiilor de control să fie “extrem de prezente în teren”.

„S-au micşorat amenzile, dar vom aplica amenzile, pentru că (altfel) cum facem diferenţa între cei 98% dintre cetăţenii români care sunt corecţi, care respectă legea, care se comportă în conformitate cu regulile stabilite şi cei 2% care nu respectă legea? Normal că este o formă prin care-i determinăm pe cei care nu respectă regulile şi care-i pun în pericol pe ceilalţi îi determinăm şi prin această pârghie care este amenda. Există şi cealaltă pârghie penală, pentru că sunt anumite situaţii în care o faptă de zădărnicire a combaterii epidemiei poate constitui o faptă penală în conformitate cu Codul penal”, a spus Ludovic Orban la B1TV, luni seara, arată PsNews.

Măsurile impuse de starea de alertă le-au fost aduse la cunoștința autorităților care au competență în fiecare domeniu, luni seara, premierul solicitându-le inspectorilor să aplice amenzile acolo unde este cazul

“Am avut chiar astăzi (n.r. ieri seara) o întâlnire cu toate instituţiile statului care sunt implicate în aplicarea reglementărilor şi în sancţionarea încălcării reglementărilor, am solicitat Inspecţiei de Stat pentru Controlul Traficului Rutier şi tuturor celorlalte entităţi, Inspecţia de Muncă, ANSVSA şi toate Direcţiile de Sănătate Publică să fie extrem de prezente în teren, să urmărească respectarea regulilor pe care le-am stabilit pentru toate domeniile de activitate”, a mai spus Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *