Ludovic Orban avertizează: Zeci de șantiere din țară s-ar putea închide din cauza exploziei prețurilor la materialele de construcții

Șantierele de construcții din România s-ar putea închide în două-trei luni din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcții, a avertizat Ludovic Orban.

Șeful PNL a explicat că Guvernul trebuie să modifice sistemul de indexare a valorii contractelor, în concordanță cu situația reală din piață.

„Am atras atenţia, şi mă bucur că, în sfârşit, la nivelul coaliţiei, vocea mea a fost auzită şi s-a luat o decizie. Datorită creşterii preţurilor la materialele de construcţii, dacă nu se modifică prin ordonanţă de urgenţă sistemul de indexare a valorii contractelor, în două-trei luni toate şantierele vor fi închise. Asta este realitatea, eu vorbesc cu constructorii, am informaţii clare din piaţă. Nimeni n-o să-şi mai permită să lucreze în continuare în pierdere”, a declarat Orban.

El a menţionat că firmele de construcţii care lucrează în prezent s-au aprovizionat cu cele necesare înainte de momentul la care au început să apară creşterile de preţuri la materiale, acestea fiind cuprinse între 40% şi 110%.

„Constructorii care mai lucrează s-au aprovizionat înainte explozia preţurilor la materialele de construcţii. Cei care sunt obligaţi să se aprovizioneze acum cu toate materialele de construcţii, indiferent că e vorba de bitum, de fier, de beton, de agregate, lemn… Creşterile de preţuri sunt între 40% şi 110% şi au generat o situaţie în piaţă în care dacă nu se schimbă mecanismul de indexare a valorii contractului în funcţie de creşterea reală a preţului materialelor de construcţie, acest motor de creştere pe care noi l-am folosit din plin şi care a funcţionat pe perioada pandemiei se va gripa, dacă nu cumva se va bloca”, a arătat liderul PNL.

Citiți și Ludovic Orban aruncă săgeţi otrăvite către susţinătorii lui Florin Cîţu: „Vă rog să mă iertați că n-am avut capacitatea să prevăd pandemia”

Citiți și Războiul din PNL a ajuns la alt nivel. Susținătorii lui Cîțu de la filiala Timiş au schimbat încuietorile la sediul partidului, iar oamenii lui Orban au rămas pe afară!

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *