Ludovic Orban, despre amenzi: Suntem democrație, dar nu suntem anarhie

Premierul Ludovic Orban a declarat luni dimineață că 98% dintre români respectă regulile și că aceștia trebuie protejați de o minoritate care le încalcă și pun sănătatea publică în pericol. În acest sens au fost stabilite amenzile în perioada de stare de alertă, ele fiind un instrument pentru ca cei care nu respectă legea să fie determinați la un comportament corect, a explicat premierul.

„Majoritatea zdrobitoare a cetățenilor, 98%, sunt oameni cu respect față de lege. Să îi ferim de o minoritate care se manifestă uneori agresiv și în sfidarea regulilor, trebuie să fim de partea oamenilor corecți care contribuie la o conduită normală și firească.

Cu cât controlăm mai bine răspândirea virusului, cu atât șansa de a reveni la normalitate mai mare.

Ca să putem adopta noi măsuri de relaxare la 1 iunie, trebuie ca măsurile adoptate să nu genereze o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate, altfel există riscul să revenim asupra unor măsuri de relaxare.

Odată cu adoptarea HG în baza legii, avem la dispoziție toate instrumentele legale necesare, inclusiv amenzile.

Am rămas siderat când am văzut oameni care ne acuzau că de ce am dat amenzi acum ne acuzau că de ce nu am dat.

Amenzile sunt un instrument că cei care nu respectă legea să fie determinați la o conduită corectă.

Cât timp e evident că acest virus generează riscuri majore inclusiv pentru viața oamenilor, orice comportament care nu e corect și care poate duce la infectare trebuie sancționat. Așa e normal și firesc.

Suntem democrație, dar nu suntem anarhie, democrația funcționează în beneficiul celor care respecta legea”, a declarat Ludovic Orban.

Redactare G.M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *