Ludovic Orban interzice petrecerile de Revelion

Premierul Ludovic Orban a anunțat că nu vor putea fi organizate petreceri sau evenimente de Anul Nou, fără riscul unor amenzi usturătoare și i-a îndemnat pe cetățeni „să amâne distracția”, în contextul pandemiei de coronavirus, scrie click.ro.

Ludovic Orban

Petrecerile de Revelion sunt considerate evenimente private și intră astfel în categoria celor interzise de actele normative adoptate pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, atrage atenția premierul.

Ludovic Orban, despre petrecerile de Revelion

„Din punctul meu de vedere, petrecerea de Revelion este considerată o petrecere privată, cum sunt nunţile, botezurile şi alte tipuri de petreceri private. Oamenii pot să se ducă la hotel, dar nu se vor putea organiza petreceri private”, a declarat Ludovic Orban.

Şeful Guvernului a transmis un mesaj şi pentru românii din diaspora care iau în calcul revenirea în ţară cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Acesta a amintit că există prevederi legale conform cărora cei care intră în România dintr-o ţară care înregistrează un indice de infectare mai mare decât cel al României vor intra 14 zile în carantină.

„Avem reglementări foarte clare: unde indicele de răspândire a virusului este mai mare decât în România, pentru oricine din ţara respectivă se impune carantina de 14 zile, într-un spaţiu instituţionalizat sau într-un alt spaţiu deţinut de persoana care vine”, a declarat Orban.

Întrebat ce le transmite celor care continuă să participă la petreceri private, deşi acestea au fost interzise, premierul a fost foarte clar în discursul său: „Să nu mai participe, putem să mai amânăm un pic dorinţa de a ne distra sau putem să ne distrăm într-un mod care să nu ne pună în pericol sănătatea”.

Orban a explicat că riscul de transmitere a virusului la astfel de evenimente este unul foarte mare, iar tinerii care participă la petreceri riscă să îşi îmbolnăvească familia chiar dacă ei pot fi asimptomatici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *