Ludovic Orban promite că Moldova va avea trei autostrăzi în următorii 10 ani. ”Nu sunt povești”

Prim-ministrul Ludovic Orban promite că Moldova va avea trei autostrăzi, în următorii 10 ani. Premierul a precizat ce între ce localități se vor construi acestea.

Ludovic Orban, despre ce autostrăzi va avea Moldova

Premierul Ludovic Orban a spus ce autostrăzi va avea Moldova, mai exact, precizând că două dintre acestea vor străbate județul Neamț.

„Moldova nu are astăzi nicio autostradă. Moldova va avea, sper eu, la finalul celor 10 ani sau chiar în 8 ani, trei autostrăzi: autostrada de pe coridorul 9 Paneuropean Bucureşti – Siret, Autostrada Unirii Târgu Mureş – Tîrgu Neamţ – Iaşi – Ungheni şi Autostrada Bacău – Braşov.

Acestea nu sunt poveşti, ci obiective de investiţii pentru care la ora actuală avem garanţia finanţării de 75% şi vom găsi bani pentru a asigura finanţarea integrală a acestora.

Judeţul Neamţ va fi străbătut de două autostrăzi: cea de pe axa nord – sud, dar şi Autostrada Unirii.

Sunt obiective de investiţii fundamentale care vor garanta toate oportunităţile de dezvoltare de aici şi vor garanta că investiţiile vor trece Carpaţii”, a spus prim-ministrul.

Ludovic Orban promite că Moldova va avea trei autostrăzi în următorii 10 ani. ”Nu sunt povești”

Ludovic Orban, despre ce alte planuri are pentru Moldova

Premierul a precizat și că Moldova va beneficia de investiții considerabile din partea Guvernului, în contextul în care până acum „a fost ocolită de investiții mari”.

„O companie care să investească într-o localitate are nevoie de lucruri simple: acces la apă, canalizare, gaz, curent electric şi căi de transport.

Tocmai aceste lucruri trebuie realizate pentru Moldova, pentru a putea asigura conectarea Moldovei cu toată infrastructura de transport europeană, iar pentru fiecare localitate să asigurăm aceste minime elemente de civilizaţie: apă, canal, gaz, curent, asfalt şi să putem să atragem investiţii.

Moldova va fi net beneficiara investiţiilor Guvernului pe care îl conduc, în următorii 10 ani”, a spus Ludovic Orban.

Totodată, preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc, candidatul liberalilor la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, a declarat că alegerile locale 2020 vor aduce „sfârşitul erei PSD”.

„Aceste alegeri sunt cele în care judeţul Neamţ îşi va alege drumul schimbării. Pe 27 consfinţim sfârşitul erei PSD, a unui baron care conduce acest judeţ, Ionel Arsene, cel care nu a făcut altceva decât să condamne judeţul la subdezvoltare.

Noi ne dorim bunăstare pentru fiecare comunitate, fiecare gospodărie şi respect, pe care îl avem pentru dumneavoastră”, a declarat Cozmanciuc.

Alegerile locale 2020 vor avea loc duminică, 27 septembrie, și se vor desfășura diferit față de cele din anii anteriori. Au fost impuse anumite măsuri de siguranță în secțiile de votare, în contextul epidemiei de coronavirus (COVID-19).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *