Ludovic Orban se vrea din nou premier: Cu ce variante merg liberalii la negocieri

Liderul PNL, Ludovic Orban a anunțat că liberalii au două scenarii cu care se vor duce la negocieri. Prima variantă ar fi șefia guvernului pentru Orban și președinția Senatului pentru Cîțu, ceea ce înseamnă că revine USR PLUS Camera Deputaților și a doua variantă Cîțu prim-ministru și Orban președinte al Camerei Deputaților.

„Constatând că mandatul inițial prin care PNL a decis să desemneze ca și candidat la prim-ministru pe Florin Cîțu și drept candidat la Camera Deputaților pe subsemnatul Ludovic Orban, am luat decizia de a flexibiliza mandatul ținând cont de solicitările partenerilor noștri care au cerut în mod expres, indiferent pe formula pe care au propus-o Camera Deputaților. Ca atare, PNL în urma dezbaterii și analizei a decis următorul mandat.

În primul rând, mandatul de a continua negocierile cu USR PLUS, UDMR și cu grupul minorităților pentru formarea unei coaliții. Obiectivul nostru este acela de a transpune într-o guvernare eficientă toate obiectivele din planul de dezvoltare cu care PNL s-a prezentat în fața românilor. Constatând că într-o democrație votul cetățenilor este baza pentru orice negociere, PNL, având o pondere de 55% în cadrul acestei majorități parlamentare, consideră legitim să desemneze candidat la funcția de premier și candidat la funcția de președinte al uneia dintre Camere.

Mandatul nostru presupune două variante:

Florin Cîțu candidat la funcția de premier și cu subsemnatul candidat la președinția Camerei Deputaților.

În cazul în care nu se acceptă această variantă, ținând cont de punctele de vedere exprimate de partenerii noștri de negocieri, acceptăm și varinata în care PNL să desmeneze premier și de asemenea să nominalizeze un candidat pentru funcția de președinte al Senatului.

În această situație, candidatul la funcția de prim-ministru sunt eu și candidat la funcția de președinte al Senatului, domnul senator, Florin Cîțu”, a declarat Ludovic Orban.

Știre în curs de actualizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *