Mai mulţi soldaţi ruşi capturaţi de ucraineni fac declaraţii cu privire la război: „Putin este un mincinos şi un criminal de război” VIDEO

Declaraţiile recruţilor ruşi, conform Gazeta.ua
„Telefoanele noastre au fost confiscate şi ni s-a spus că vom captura Kievul, pentru a-l elibera de aşa-zişii fascişti. Am fost băgaţi în tancuri şi, pe 24 februarie, eram deja pe teritoriul Ucrainei, respectând ordinele”, a declarat Anton Savin. 
„Aş vrea să fac un apel către preşedintele ţării noastre, care ne-a minţit şi continuă să mintă şi acum, să spună că aici nu sunt bombardamente..”, a mai adăugat tanchistul Savin. De asemenea, acesta a mai adăugat că legiunea de tancuri din care făcea parte a fost trimisă la „exerciţii”. Pe lângă acestea, Savin l-a apostrofat pe Vladimir Putin care a afirmat că recruţii nu au fost trimişi în Ucraina. 
„Nu văd rostul războiului aici. Aici Forţele Armate ale Ucrainei încearcă să-şi apere ţara, de fapt noi am intrat în casele lor ca fascişti şi am ajuns carne de tun”, a adăugat şoferul mecanic Nicolai Polişcikov. 
„Pe 24 februarie am invadat teritoriul Ucrainei. Am ajuns în oraşul Romny. Sarcina noastră era să spargem punctul de control. Ucrainenii sunt un popor puternic, se luptă ca fiarele. Ne fac praf coloanele. Ne-au făcut praf coloanele, avem, multe pierderi, sergenţi, ofiţeri, soldaţi, echipament… Şi vrem să oprim asta! Copii şi bunici mor aici din cauza unui Putin care ne minte. Trebuie oprit războiul! Vreau să-mi cer scuze întregii Ucraine. Îmi este foarte ruşine”, a declarat Aleksandr Morozov.  
„Putin este un mincinos şi un criminal de război. Avem multe pierderi. Când eram pe drumuri erau o mulţime de vehicule sparte, a fost foarte înfricoşător”, a spus Pozdeev.
[embedded content]

 

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *